Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,940 $

Az izraeli politikai igazgatót látta vendégül Sztáray Péter államtitkár

Az államtitkár Aliza Bin-Noun izraeli politikai igazgatóval folytatott megbeszélést.

...svg content...Fotó: MTI/Illyés Tibor
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közlése szerint Sztáray Péter biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkár 2024. január 8-án munkaebéd keretében látta vendégül Aliza Bin-Noun izraeli politikai igazgatót. A megbeszélés során a felek áttekintették az izraeli konfliktus fejleményeit, valamint annak régiós és nemzetközi vonatkozásait.

Az államtitkár megerősítette Magyarország következetesen képviselt álláspontját Izrael önvédelemhez való jogához, valamint a szélsőségesség és terrorista szervezetek elleni fellépéshez kapcsolódóan. Izrael stratégiai partnerünk, stabilitása a térségben példaértékű. Aláhúzta azt is, hogy a magas szintű politikai kapcsolatokon túl a két országot szoros történelmi és kulturális kapcsolatok kötik össze. Soron kívül A Ferencváros elmondta a véleményét a hirtelen távozott Sztankovicsról

Az államtitkár egyetértett partnerével abban, hogy az Ábrahám-megállapodások eredményeinek fenntartása és a közel-keleti régió stabilitásának megteremtése közös érdekünk. Kifejtette, hogy Magyarország továbbra is elkötelezett az Izrael és a többi arab állam kapcsolatait normalizáló megállapodások kiterjesztése mellett, tekintettel arra, hogy a térség stabilitását a folyamat mielőbbi továbbvitele szolgálná a leginkább. Kiemelte továbbá, hogy magyar részről a konfliktus rendezését célzó nemzetközi tárgyalások során az Izraellel történő egyeztetés, valamint az izraeli biztonsági szükségletek figyelembe vételét hangsúlyozzuk.

30 év börtönt kapott az amerikai házelnök férjére támadó férfi

Nagyon súlyos börtönbüntetést szabtak ki arra a férfira, aki 2022-ben Nancy Pelosi volt amerikai házelnök férjére támadt a saját otthonukban.

Már tudni, milyen edzőt keres a Ferencváros Sztankovics helyére

Sztankovics hirtelen távozása miatt a Ferencváros nehezebb helyzetbe került, de van kikből meríteniük, és lehetséges, egy sokkal nagyobb név ül majd a kispadon.