Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,48 Ft
Euró
386,58 Ft
Font
453,75 Ft
Bitcoin
70,012 $

Felszállás után kiszakadt egy utasszállító gép törzsének egy része (videó)

A gép fedélzetén 177 utas és a személyzet tartózkodott.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy utasszállító repülőgép a levegőben elveszítette törzsének egy részét, amely miatt kényszerleszállást kellett végrehajtania pénteken az amerikai Oregon államban. Az Alaska Airlines Boeing 737 Max 9 típusú repülőgépe Kaliforniába tartott, s 35 perccel a felszállás után tért vissza Portlandbe, ugyanis egy része, benne egy ablak, leszakadt a gépről.

A légitársaság közölte, hogy a gép, amelynek fedélzetén 177 utas és a személyzet tartózkodott, biztonságosan leszállt. Egyúttal kiemelték, az Alaska Airlines ideiglenesen mind a 65 darab Boeing 737 Max 9-es repülőgépét földre állítja, hogy ellenőrzéseket végezzen, s további információkhoz jussanak az eset kapcsán – írja a 444 a BBC-re hivatkozva.

Az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal közölte, hogy a gép „biztonságosan visszatért… miután a személyzet nyomáscsökkentési problémát jelentett”. Ezzel együtt átfogó hatósági vizsgálat indul a meghibásodás okának és körülményeinek kivizsgálására. A repülőgépet gyártó cég közölte, a Boeing műszaki csapata készen áll arra, hogy támogassa a vizsgálatot.

Ben Minicucci, az Alaska Airlines vezérigazgatója közleményében azt írta, „minden repülőgépet csak a teljes körű karbantartási és biztonsági ellenőrzések elvégzése után állítunk újra forgalomba”. Mindemellett arra is fény derült, hogy a gép a repüléskövető adatok szerint több mint 16 000 lábon (4876 méteres magasságban) volt, amikor megkezdte a vészsüllyedést.

Az utasok közül többen is lefényképezték és levideózták a történteket, a felvételeken pedig látható, hogy a gép egyik panele teljesen kiszakadt a járműből, illetve a résen keresztül az éjszakai égbolt, a szigetelőanyag és egyéb törmelék is látható. De korábban arról is beszámoltunk, hogy súlyos repülőgép-baleset történt a japán Haneda repülőtéren, melynek körülményei egyelőre nem tisztázottak.

Verőcei hajótragédia: panaszt tett a gyanúsítás ellen a szállodahajó kapitánya

A cseh férfit bűnügyi felügyeletbe küldené az ügyészség.

Megújult Vlagyimir Putyin elnöki autója

A hatalmas luxusautót a tavaly a Toyotától megvásárolt szentpétervári üzemben fogják gyártani, ugyanis polgári formában is kapható lesz.

Gyerekek oldották ki tehervagonok fékberendezését Nyíregyházán, elfogták őket

Kiderült, hogy egy 11 éves és egy 15 éves fiatal az elkövető, akik rendkívül veszélyes játékot játszottak a vagonok között.