18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,66 Ft
Euró
386,95 Ft
Font
449,96 Ft
Bitcoin
62,752 $

Elvágták a híres ugandai olimpikon torkát, két embert letartóztattak

Letartóztattak két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megölték az ugandai olimpikon futó Benjamin Kiplagat-ot.

Fotó: Unsplash/Pawel Janiak
Afrika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint ismeretes, Benjamin Kiplagat szilveszter éjjel vesztett életét, akit kegyetlen módon gyilkoltak meg egy rablás során. Egy autóban ülve vágták el a torkát Kenyában, nem lehetett rajta segíteni, amikor megtalálták, már halott volt. A rendőrség tájékoztatása szerint két férfit letartóztattak a gyilkosság kapcsán, egyiküknél megtalálták a gyilkos eszközt, miután a gyanúsított nem vált meg a késtől.

A gyilkosság indítéka a jelek szerint rablás volt, a 34 éves olimpikontól pénzt és egy mobiltelefont vettek el. Testvére autójában találták rá holtan vasárnap reggel, de valószínűleg már semmilyen módon nem lehetett volna rajta segíteni, a gyilkos biztosra mehetett a sportoló torkának elvágásával, aki hamar elvérezhetett. Soron kívül Napsütéssel köszönt be a kedd, csak futó záporokra van kilátás

A gyilkosság Eldoret külvárosában, a nyugat-kenyai magasan fekvő városban történt, ami az élsportolók edzőbázisáról ismert. A meggyilkolt sztársportoló három olimpián és hat világbajnokságon vett részt 3000 méteres gátfutásban. A 2012-es Afrika bajnokságon bronzérmes lett, mely nagy siker volt számára.

Az elmúlt években Kiplagat már a negyedik atléta, akivel végeztek. A kétszeres terepfutó világbajnok Agnes Tiropot 2021-ben saját otthonában késelték halálra, amivel a férjét vádolták meg. A kenyai születésű bahreini futó, Damaris Muthee oszladozó holttestét még 2022-ben egy etióp férfi atléta házában találták meg.

Ugyan a sportoló a gyilkosság fő gyanúsítottja, nem fogták el. Az ESPN Rubayita Siragi halálára is kitért, akit augusztusban öltek meg. A ruandai futó egy másik sportolóval egy nő miatt kialakult veszekedés során vesztette életét.

Dobrev Klára hajlandó lenne együttműködni Magyar Péterrel

Mint mondta, „mindenkivel hajlandó kooperálni, aki Orbán Viktor rendszerét akarja lebontani”.