Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,97 Ft
Euró
387,76 Ft
Font
450,56 Ft
Bitcoin
62,830 $

Könnyebben megkerüli az immunrendszert és fertőzőbb az új koronavírus-variáns

Ugyanakkor a JN.1 által okozott betegség nem okoz súlyosabb tüneteket.

Fotó: Unsplash
Külföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kedden a koronavírus JN.1-es változatát olyan variánsnak minősítette, amelyet érdemes figyelemmel kísérni, ám azt is közölte, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint a típus alacsony kockázatú – írja a Világgazdaság a Reuters-re hivatkozva. Ennek kapcsán két szakértő is elmondta a véleményét.

Elismerték, hogy a koronavírus ezen változata könnyebben megkerüli az immunrendszert és fertőzőbb más, jelenleg keringő variánsoknál, ugyanakkor a JN.1 által okozott betegség nem okoz súlyosabb tüneteket. A lap megjegyzi, a JN.1-et a WHO már korábban is figyelemmel követésre érdemes variánsnak nyilvánította. Soron kívül Itt a videó az adácsi vonatbalesetről, kamionnal hajtott a vonat elé

Akkor még csak a változat eredetét jelentő BA.2.86 részeként, ám a világszervezet azt most már önálló változatként is számontartja. A cikkben hozzáteszik, a változatról az amerikai járványügyi hivatal (CDC) is úgy nyilatkozott, hogy nem jár fokozott veszéllyel a rendelkezésre álló bizonyítékok szerint.

Korábban megírtuk, jelentős légúti járvány zajlik most Magyarországon, s a megbetegedések döntő többségének hátterében a koronavírus fertőzés igazolható. Mindemellett egyre többen kerülnek intenzív osztályra a Covid miatt, ám a szakemberek nem számítanak arra, hogy az új hullám miatt tömegesen kellene Covid-osztályokat nyitni a kórházakban.

Azt is megírtuk, egy háziorvos szerint akár két nap alatt leküzdhető a koronavírus. Állítása szerint akkor érzett lényeges javulást saját magán és a betegein is, amikor valóban pihentek a betegség alatt. Ez alatt pedig a megfelelő táplálkozást és folyadékbevitelt értette, valamint a minőségi pihenést, de bővebben is kifejtette, neki mi vált be pontosan.

Szentkirályi szerint ámokfutás, elmebaj és káosz, amit Karácsony csinált

Szentkirályi Alexandra is egyre erősebb jelzőket használ Karácsony Gergely munkájának jellemzésekor, most épp a közlekedés kapcsán.