Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,940 $

Magyar gyógyszerész lehet a felelős egy ír kisfiú túladogolásáért

A magyar származású gyógyszerész a szükséges gyógyszer tízszeresét adta oda a kisfiú édesanyjának.

...svg content...Fotó: Depositphotos
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Irish Mirror értesülései szerint egy ír kisfiú egy súlyos gyógyszeradagolási hiba miatt került kórházba, miután egy magyar származású gyógyszerész a kisgyermek számára szükséges antibiotikum-mennyiség tízszeresét adta oda a gyermek édesanyjának. Mivel pedig az anya nem is feltételezte, hogy ez az adag sok, beadta gyermekének, akit végül egy éjszakán át kórházban tartottak.

A négyéves kisfiú tízszer nagyobb adag antibiotikumot kapott, mint amennyit az orvos felírt neki, ám a túladagolás csodával határos módon nem okozott maradandó károsodást a kisgyermek szervezetében. Az anya azonban a történtek nyomán beperelte a gyógyszertárat, ahol megvásárolta az antibiotikumot. Soron kívül A Ferencváros elmondta a véleményét a hirtelen távozott Sztankovicsról

Az ügyben indított vizsgálat során megállapításra került, hogy a túladagolás egy magyar származású gyógyszerész hibája miatt következett be: a hatóságok közlése szerint ugyanis Pálfi Andrea gyógyszerész nem írta rá a készítményre az adagolási szabályokat, s szóban sem figyelmeztette az anyát arra, hogy az általa kiadott antibiotikum mennyisége az rovos által felírt adag tízszerese.

A jogász, aki eljárt az ügyben, rámutatott, Pálfi Andrea gyógyszerész szakmaiatlanságáról tett tanúbizonyságot, s hibázott akkor, amikor elmulasztotta ráírni a gyógyszer dobozára a megfelelő adagolást. A történtek után Pálfi elismerte, hogy hibázott és bocsánatot kért az érintettektől. Nem sokkal később a gyógyszerésztársaság bejelentette, a bocsánatkérést elfogadja, és nem tiltják el gyógyszerészeti tevékenységétől, mivel korábban még soha nem vétett hibát munkájában.

30 év börtönt kapott az amerikai házelnök férjére támadó férfi

Nagyon súlyos börtönbüntetést szabtak ki arra a férfira, aki 2022-ben Nancy Pelosi volt amerikai házelnök férjére támadt a saját otthonukban.

Már tudni, milyen edzőt keres a Ferencváros Sztankovics helyére

Sztankovics hirtelen távozása miatt a Ferencváros nehezebb helyzetbe került, de van kikből meríteniük, és lehetséges, egy sokkal nagyobb név ül majd a kispadon.