Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,96 Ft
Euró
384,21 Ft
Font
451,08 Ft
Bitcoin
68,290 $

Több mint hét tonna adományt gyűjtött a BRFK rászoruló családok részére

Az összegyűjtött élelmiszer gyermekjóléti szolgálathoz, egészségügyi és közoktatási intézményekhez kerül.

...svg content...Fotó: A MikulásGyár karitatív akció sátrához szállítják a rendőrség karácsonyi adományait a Rendőrségi Igazgatási Központból 2019. december 18-án. MTI/Mohai Balázs
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) idén is adománygyűjtést szervezett rászoruló családoknak: a hatóság munkatársai által felajánlott több mint héttonnányi segély tartós alapélelmiszerek mellett bébiételt, csokoládét, szaloncukrot, mogyorókrémet és több más édességet tartalmaz – írja a bama.hu a police.hu oldalán megjelent közleményre hivatkozva.

Egyúttal azt is közölték, az adományokat Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya adta át csütörtökön Nagygyörgy Andrásnak, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatójának. Az összegyűjtött élelmiszer teherautókkal érkezett meg az egyesülethez, ahonnan partnerszervezeteiken keresztül gyermekjóléti szolgálathoz, egészségügyi és közoktatási intézményekhez kerül. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

Kifejtik, a gyűjtéshez a hagyományokhoz híven idén is egy verseny társult: a BRFK főosztályai és a 23 kerületi rendőrkapitányság vetélkedtek egymással. A legtöbb adománnyal – több mint egytonnányi felajánlással – a XV. kerületi kapitányság járult hozzá a nehezebb körülmények közt élő családok szebb karácsonyához.

A második legtöbb adományt pedig a VII. Kerületi Rendőrkapitányság gyűjtötte, míg a képzeletbeli dobogó harmadik helyén a II. Kerületi Rendőrkapitányság végzett – derül ki a közleményből. Végül hozzátették, az elmúlt négy évben a budapesti rendőrök összesen több mint 26,5 tonna adományt gyűjtöttek össze.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy 160 millió forint összértékű adományt oszt szét a rászorulók között a Pro Filii, a csomagokat pedig a Magyar Vöröskereszt juttatja el a nélkülöző családoknak és az egyedülálló idős embereknek. Fontos, hogy az élelmiszer csomagok az előző évekhez képest nem csak nagyobb értékűek, de több terméket is tartalmaznak: többféle pulyka húsáru, sajt, méz, liszt, linzer, karácsonyi keksz is részét képezi az adománynak.