Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,31 Ft
Euró
387,03 Ft
Font
451,18 Ft
Bitcoin
66,109 $

Állóra fékezte a buszt a sofőr, egy idős hölgy több csonttörést is szenvedett

Az eset több mint két éve történt, ám csak most született meg a vádemelés.

...svg content...Fotó: Unsplash/Hobi industri A kép illusztráció.
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Kecskeméti Járási Ügyészség súlyos egészségromlást eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt vádat emelt egy buszsofőrrel szemben, miután a férfi nem a megfelelő sebességgel közelítette meg az útkereszteződést, melyben elsőbbségadási kötelezettség terhelte, ezért hirtelen és intenzíven fékezve tudott csak megállni. Az autóbuszon állva utazó sértett emiatt megsérült.

Túl gyorsan hajtott

A vád szerint a távolsági busz sofőrje 2021. szeptember 13-án, hajnalban, egy Baja környéki községben az 51. számú főút irányába közlekedett a menetrend szerinti járattal. Haladása során nem megfelelő sebességgel közelítette meg a részben be nem látható útkereszteződést, amelyben elsőbbségadási kötelezettség terhelte. Emiatt hirtelen és intenzíven fékezve tudott csak megállni. Soron kívül Nyilatkozott a TEK Orbán Viktor védelméről a Robert Fico elleni merénylet után

Az autóbuszon utazó, ám egy ablak becsukása miatt az ülésről felálló idős nő a fékezés következtében elesett, és súlyos egészségromlás eredményező sérüléseket szenvedett. A baleset azért következett be, mert a vádlott a busszal nem a forgalmi viszonyoknak megfelelően közlekedett.

Az ügyészség a férfit súlyos egészségromlást eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja és ezért vele szemben büntetővégzésre irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetés kiszabását indítványozta. Ügyében a Bajai Járásbíróság hoz döntést.

Orbán Viktor Robert Ficóról: „Jelenleg az életéért küzd, élet-halál között van”

Több szempontból is fontos lenne Robert Fico mihamarabbi felépülése, Magyarország számára is, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt egy reggeli interjújában .