Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,91 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,79 Ft
Bitcoin
69,381 $

Ryan Gosling közelgő filmjében a nagy sztárok halálmegvető bátorságú dublőrét alakítja

A színész munkásságát ismerve újabb kasszasiker van a láthatáron.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Javier Etxezarreta
Kult

Borbély Fanni

Szerkesztő

Minden műfajban szereti kipróbálni magát Ryan Gosling, ennek jegyében legközelebb nem csupán sokszor megcsodált romantikus és drámai énjét állítja csatasorba, hanem akcióhősként is remekel.

A kaszkadőrben a nagy sztárok halálmegvető bátorságú dublőrét alakítja, aki vásárra viszi a bőrét helyettük a veszélyes jelenetekben. Örök statisztából azonban kénytelen főhőssé válni, amikor egy filmforgatás során valódi nagyszabású bűnesemény kellős közepébe csöppen. Soron kívül Alaszka „rozsdásodó” folyói már az űrből is látszanak, elsavasodtak az egykor kristálytiszta vizek

Az előzetes alapján úgy tűnik, hogy A kaszkadőr új korszakot nyit az akciófilmek történetében, ami nem is csoda, hiszen a John Wick-filmekkel berobbant David Leitch exkaszkadőr a rendező. Leitchnek nem volt nehéz dolga Goslinggal, aki komoly akciófilmes múltra tekinthet vissza.

Nem ma kezdte

Gosling egy dán művészfilmesnek, Nicolas Vinding Refnnek köszönhetően ismerkedett meg a gyors ütések és csonttörő autós borulások világával: Drive – Gázt! című Oscar-jelölt és 79 egyéb díjjal kitüntetett közös filmjük maradandó élményt nyújt.

Az akciófilmbe oltott lélektani drámát újabb közös szárnyalás követte: a Csak Isten bocsáthat meg című bosszúhadjáratban Gosling a bangkoki alvilágot tizedelte meg váltogatott módszerekkel, bíbor és lila neonok megvilágításában, amivel a film kiérdemelte a paradox, de találó „színes noir” minősítést.

Ilyen merész és kétségbeesett gyakorlatok után Gosling már jól tudja, főszerephez jutott kaszkadőrként hogyan kell stílusosan kiesni az ablakon és megértő mosollyal szöget ütni valakinek a fejébe – derült ki a UIP-Dunafilm közleményéből.

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.