Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,53 Ft
Euró
386,78 Ft
Font
451,69 Ft
Bitcoin
66,745 $

Fontos újítás bevezetését jelentette be a Google

Új levélszemét-szűrő rendszerrel bővült a Gmail, amely a hagyományos módszereket is lekörözi a nem kívánt emailek azonosításában és blokkolásában.

...svg content...Fotó: Unsplash
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A spamek szűrésével minden email-szolgáltató küzd, így ez alól a Gmail sem kivétel. Bár a Google levelezőjének biztonsági rendszere sokat fejlődött az utóbbi években, még mindig vannak olyan módszerek, amelyekkel túl tudnak jutni a szűréseken.

Ám az új megoldás 38 százalékkal javítja a „levélszemét-észlelési arányt”, és a keresőcég közlése szerint – a tavalyi belsős körben végzett tesztek után – most már valamennyi felhasználó Gmail-fiókjában sikerült aktiválni – szúrta ki az Infostart a hwsw beszámolóját. Soron kívül Megtalálták az iráni elnök lezuhant helikopterét, nincsenek életjelek

A cég az elmúlt évek egyik legnagyobb védelmi frissítéseként utal a RETVec (Resilient & Efficient Text Vectorizer) névre keresztelt szövegosztályozási rendszerre, amely segít megérteni és felfedezni a manipulált szövegeket.

A kéretlen spamek ugyanis sok esetben az igaziakra hasonlító vagy láthatatlan karaktereket használnak, hogy így kerüljék el a spamszűrőket, és bár ezek utalnak a csalási szándékra, egy algoritmus számára nehezebben értelmezhetők. A gépi tanulási TensorFlow modell a vizuális hasonlóságokat próbálja észrevenni a szavak jelentésének azonosítására a tényleges karaktertartalom helyett – magyarázzák.

Hozzáteszik, a RETVec modell az összes UTF-8 karaktert és szót hatékonyan kódolja, így több mint 100 nyelven működik, keresőtáblázat vagy rögzített szókincsméret nélkül. Ezzel nemcsak pontosabb, hanem kevesebb számítási kapacitást is használ, vagyis kevésbé erőforrásigényes.

Egyre több gyermeknek van szüksége komoly segítségre

Az év első négy hónapjában több mint 10 ezer gyermek fordult a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványhoz, közülük 500-an öngyilkossági szándékkal.