Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,68 Ft
Euró
385,71 Ft
Font
449,41 Ft
Bitcoin
66,212 $

Jelentős összegű pénzbírsággal sújtottak egy YouTube-csatornát szivárogtatás miatt

A dél-koreai first lady a magánéletének és becsületének megsértésére hivatkozva pert indított.

...svg content...Fotó: Jun Szok Jol dél-koreai elnök és felesége, Kim Kon Hi a brit parlamentben 2023. november 21-én. MTI/AP/Reuters pool/Hannay McKay
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

A szöuli bíróság 10 millió von (2,6 millió forint) pénzbírsággal sújtott egy YouTube-csatornát, mégpedig a dél-koreai first lady, Kim Konhi telefonbeszélgetésének kiszivárogtatása miatt – írja az Index az MTI beszámolója alapján.

Kifejtik, a tavalyi elnökválasztás előtt a Voice of Seoul YouTube-csatorna és az MBC dél-koreai műsorszolgáltató levetítette Kim és egy riporter közt folytatott telefonbeszélgetések felvételeit, miután egy helyi bíróság elutasította Kim kérvényét az adás leállítására. Soron kívül Alapításának 100. évfordulója alkalmából különleges 100 forintos érmét bocsát ki az MNB

A Jun Szok Jol dél-koreai elnök feleségének beszélgetéseiről készült, összesen mintegy hétórás felvételek az előző kormányt illető kritikát és néhány politikailag érzékeny kérdésre vonatkozó megjegyzést is tartalmaztak – teszik hozzá.

Kim a magánéletének és becsületének megsértésére hivatkozva pert indított a riporter és a csatorna vezetője ellen, és egészen pontosan 100 millió von (26 millió forint) kártérítést követelt, ám a szöuli központi kerületi bíróság fellebbviteli tanácsa végül csak 10 millió von kártérítés kifizetésére kötelezte az alpereseket.

Korábban azt is megírtuk, hogy hat hónap börtönre ítélték a youtubert, aki szándékosan hagyta lezuhanni a gépét, mindezt azért, hogy növelje a nézettségét, ezzel pedig pénzt szerezzen. Mint kiderült, Trevor Jacobnak egy szövetségi büntetés-végrehajtási intézetben kell letöltenie a büntetését.