18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,89 Ft
Euró
385,39 Ft
Font
451,01 Ft
Bitcoin
71,318 $

Pedofil cselekmény miatt emeltek vádat egy volt LMP-s politikus ellen

A 67 éves K. Gábor a vád szerint egy 13 éves kisfiúval fajtalankodott.

...svg content...Fotó: Unsplash/Arifur Rahman
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A Kaposvári Járási Ügyészség hatalmi, befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális visszaélés és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt emelt vádat azzal a hatvanas éveiben járó, letartóztatásban lévő férfival szemben, aki arra használta fel a kiskorú fiúval kialakított bizalmi kapcsolatát, hogy szexuális cselekményt végezzen vele.

A vádirat lényege szerint a férfi 2022 decemberében az egyik családtagon keresztül ismerkedett meg a 13 éves sértettel. A vádlott ezután a kiskorú fiúval és a családjával egyaránt bizalmi kapcsolatot épített ki, így a szülők jóváhagyásával tartotta a kapcsolatot a sértettel, akik az várták az idősebb férfitól, hogy a tanulmányait illetően terelje jó irányba a fiút.

A vádlott azonban az ilyen módon kialakított hatalmi, befolyási viszonyával visszaélve, 2023 februárjában a gépkocsijába csalta a beleegyezési korhatárt még be nem töltött sértettet, majd egy félreeső helyre hajtott, ahol szexuális cselekményt végzett vele.

A vádlottnak ezenkívül amiatt is felelnie kell, hogy az egyik nagyatádi áruház önkiszolgáló kasszájánál négy alkalommal is úgy húzott le értékesebb termékeket, hogy azokra olcsóbb árucikkek vonalkódját ragasztotta, amivel 10.000,-Ft-ot meghaladó összegű kárt okozott.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés, közügyektől eltiltás, valamint a tizennyolcadik életévüket be nem töltött személyekkel kapcsolatos foglalkozásoktól történő végleges hatályú eltiltás kiszabására tett indítványt.

A Blikk értesülései szerint a vádlott az LMP egykori politikusa, K. Gábor. A volt politikus korábban ismert szereplője volt a somogyi közéletnek, pár éve pedig önkormányzati képviselő és parlamenti képviselőjelölt is volt. Információik szerint K. Gábor az LMP Somogy megyei szervezetének elnökségi tagja volt, ám tagsági jogviszonya 2017-ben megszűnt a pártban.

Toni Kroos bejelentette a visszavonulását, utolsó meccseire készül

Toni Kroos úgy döntött, nem marad a Real Madrid játékosa, de máshol sem lép már pályára azt követően, hogy véget ér a közelgő Európa-bajnokság.