Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,94 Ft
Euró
387,50 Ft
Font
451,72 Ft
Bitcoin
65,567 $

Kim Dzsongun felszólította az észak-koreai nőket, szüljenek több gyermeket

A diktátor szerint ez a legjobb módja az ösztönzésnek.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Észak-koreai kormány/KCNA/KNS
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA hétfői jelentése nyomán számolt be arról az MTI, hogy Kim Dzsongun arra szólította fel az észak-koreai lakosságot, tegyenek lépéseket az alacsony születésszám további csökkenésének megállítása érdekében.

A kommunista diktátor az észak-koreai édesanyák találkozóján mondott beszédében egyebek mellett azt hangoztatta, amikor az állam vagy a párt ügyeinek irányítása során nehézségekkel szembesült, „mindig az édesanyákra gondolt”. Soron kívül Orbán Viktor fontos bejelentéseket tehet péntek reggel, Robert Fico is téma lesz

Beszédében méltatta az édesanyákat erőn felüli teljesítményükért, kiemelve, hogy az anyák nem csupán a hagyományos szerepkörük betöltése miatt fontosak, de a társadalom egységének előmozdításában is nagy segítséget nyújtanak.

Kim ennek kapcsán kijelentette:

„A születési ráta csökkenésének megakadályozása és a gyermekek jó nevelése központi ügy.”

Hong Min, a Dél-Koreai Országegyesítési Intézet tudományos főmunkatársa a Yonhap dél-koreai hírügynökségnek nyilatkozva az esemény kapcsán rámutatott, nyilvánvalóan azért lett megszervezve e találkozó, hogy az észak-koreaiakat a születésszám csökkenésének megakadályozására buzdítsák, hangsúlyozva, „az is fontos cél lehetett, hogy a kommunista vezetés a fiatalok lojalitásának erősítésére ösztönözze a családokat”.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.

Orbán Viktor fontos bejelentéseket tehet péntek reggel, Robert Fico is téma lesz

Orbán Viktor magyar miniszterelnök péntek reggel élő interjút ad a Kossuth Rádió vendégeként, minden bizonnyal a Robert Fico ellen elkövetett merénylet lesz az egyik fő téma.