Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,438 $

5,1-es erősségű földrengés rázta meg Törökország északnyugati részét

Egy közepes erősségű földrengés rázta meg hétfőn Törökország északnyugati részét.

...svg content...Fotó: Depositphotos A kép illusztráció.
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP jelentése szerint a török katasztrófavédelmi ügynökség arról számolt be, hogy egy 5,1-es, közepesen erős földrengés rázta meg az ország északnyugati részét, melynek következtében a megrémült lakosok az utcára vonultak.

Egyelőre sem sérültekről, sem pedig jelentősebb károkról nem érkezett jelentés a török hatóságok részéről. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

A török katasztrófavédelmi ügynökség, az AFAD közlése szerint az 5,1-es erősségű földrengés középpontja a Márvány-tengeren, a Bursa tartománybeli Gemlik városánál volt, s helyi idő szerint 10:42-kor következett be, mintegy 9 kilométeres mélységben.

A HaberTurk televízió értesülései szerint a földrengést Isztambulban és más közeli régiókban is érezni lehetett, ahol az emberek félelmükben elhagyták otthonaikat és irodáikat.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, februárban 7,8-as erősségű földrengés pusztított 11 déli és délkeleti török tartományban, valamint Észak-Szíria egy részén. Törökországban több mint 50 ezer ember vesztette életét.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.