Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,291 $

Az ország egyik felében napsütés, a másikban borult idő vár ránk kedden

Van, ahol eső várható, máshol napsütés, de hószállingózásra is van kilátás a hét második napján.

...svg content...Fotó: Unsplash/Andrew Ridley
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn az északkeleti megyékben javulnak a látási viszonyok, valamint a rétegfelhőzet kiterjedése fokozatosan csökken, de lesznek olyan helyek, ahol tartósan megmarad. Máshol a napos időt követően nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet.

Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb északkeleten fordulhat elő néhol hószállingózás. Éjjel mindenütt beborul az ég, majd hajnaltájt a Nyugat-Dunántúlon már szakadozik, átmenetileg csökken a felhőzet. Az éjszaka második felében a Dunakanyar és a főváros térségében, valamint az Északi-középhegyégben előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás.

Kedden jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütés főként a Nyugat-Dunántúlon, esetleg a déli határ közelében fordulhat elő. Az Északi-középhegységben délutánig még várható gyenge havazás, hószállingózás. Eközben a déli óráktól délnyugat felől csapadékzóna érkezik a Dunántúl fölé.

Ez eleinte eső lesz, majd estétől a Nyugat-Dunántúlon és Budapest körül már havas eső, ónos eső is valószínű, késő estétől a nyugati határvidéken pedig havazhat is. Hétfőn a déli, délkeleti szél napközben az Észak-Dunántúlon megélénkül, néhol megerősödik, estétől már csak kevés helyen lehet élénk a délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és -1 fok között alakul, de az északkeleti fagyzugokban, valamint havas tájakon ennél hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden -1 és +7 fok között alakul, a déli határnál lesz enyhébb az idő.