Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,53 Ft
Euró
387,70 Ft
Font
450,23 Ft
Bitcoin
62,630 $

Thaiföld komoly lépésre szánta el magát a turizmus fellendítése érdekében

Számos szórakozóhely, klub és karaokebár nyitvatartását módosították.

Fotó: Unsplash/Waranont (Joe)
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A thai kormány szóvivője jelentette be kedden, hogy a thaiföldi kabinet jóváhagyta azt a miniszteri rendeletet, mely meghosszabbítja a szórakozóhelyek nyitvatartási idejét, mindezt annak érdekében, hogy fellendítsék a turizmust az országban.

A rendelet nyomán a szórakozóhelyek, klubok és karaokebárok Bangkok, Phuket, Pattaya, Chiang Mai és Samui népszerű turisztikai helyszíneken két órával tovább, hajnali 4 óráig lehetnek nyitva ezentúl. Soron kívül David Pressman két szóval kommentálta Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij beszélgetését

Srettha Thavisin thaiföldi miniszterelnök korábban azt mondta, hogy az új szabályok december 15-én lépnek életbe. A lépés pedig nem meglepő, hiszen az idegenforgalmi ágazat a gazdaság egyik fő hajtóereje, mégis lassú növekedést tapasztalt a regionális versenytársakhoz képest.

A szórakozóhelyek nyitvatartásának meghosszabbítása csak a legutóbbi lépés a kormány részéről, miután szeptemberben már feloldották a vízumkötelezettséget a kínai látogatók esetében, akik Délkelet-Ázsia második legnagyobb gazdaságának egyik fő forrása, ha turizmusról van szó.

Röpködtek a bírságok a vissza nem vitt ajánlóívek miatt

A Nemzeti Választási Bizottság több mint négy millió forint bírságot szabott ki a határidőre vissza nem vitt ajánlóívek miatt.