Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,44 Ft
Euró
387,15 Ft
Font
451,32 Ft
Bitcoin
65,769 $

Búcsúzik az egyik legjobban fizető állampapír, de ma még lehet vásárolni belőle

A mai nap végéig lehet vásárolni a jövőre várhatóan 18 százalékos hozamot fizető magyar állampapírból.

...svg content...Fotó: Egy ügyfél a Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) értékesítéséről érdeklődik a budapesti Mammut postán 2019. november 4-én. MTI/Máthé Zoltán
Gazdaság

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint kiderült, kedden még lehet venni az egyik legjobban fizető magyar állampapírból, szerdától viszont nem. A Prémium Magyar Állampapír 2033/I jelű sorozatának értékesítését ugyanis november 29-ei értéknappal zárják le, vagyis 28-án lehet utoljára vételi megbízást adni rájuk.

Az említett állampapír hozama az inflációhoz igazodik, jövőre az idei éves átlagos pénzromlás mértékének megfelelően fizet, ezért akár 18%-os hozamot nyújthat ez a befektetés – írja a privatbankar.hu. Soron kívül Nyilatkozott a TEK Orbán Viktor védelméről a Robert Fico elleni merénylet után

A Telex szerint a Magyar Államkincstár (MÁK) levelet küldött az ügyfeleinek, amelyben többek között az állampapírok idő előtti visszaváltási feltételeinek ismeretéről is érdeklődik. Ez azért fontos, mert a prémium állampapírok a következő egy-másfél évben nagyon jól kamatoznak, utána viszont sokkal rosszabbul.

Ennek megfelelően sokan azokat valószínűleg 2025 első felében, vagyis a jó kamatozású időszak után megpróbálják visszaváltani. A cikkben az áll, ezt a mai feltételek mellett egy 1%-os díj ellenében bármikor meg lehet tenni.

Hozzáteszik, ennek a mértékét azonban az állampapír kibocsátója szabadon választott időpontban megváltoztathatja, felemelheti például akár 20%-ra is. Ebben az esetben már nem érné meg annyira egy-másfél év múlva kiváltani a papírokat.

Orbán Viktor Robert Ficóról: „Jelenleg az életéért küzd, élet-halál között van”

Több szempontból is fontos lenne Robert Fico mihamarabbi felépülése, Magyarország számára is, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt egy reggeli interjújában .