Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,44 Ft
Euró
385,37 Ft
Font
449,24 Ft
Bitcoin
64,714 $

Zuckerberg is Facebookozással indítja a napját, ébredés után rögtön a mobilért nyúl

Bevallotta, képtelen változtatni ezen a rossz szokásán.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mark Zuckerberg szigorú napi rutinjában az egészséget szem előtt tartó szokások mellett néhány furcsaságnak is van helye – derül ki a milliárdos korábbi interjúiból, amikből a Business Insider szemlézett. Eszerint a Facebook 39 éves alapítója általában reggel 8 körül ébred, és sok más emberhez hasonlóan nyomkodni kezdi a telefonját. Egy 2016-os interjúban bevallotta, az aktuális világeseményektől függően percekig vagy még annál is tovább nyomogatja a telefonját, illetve ellenőrzi a Facebook, Messenger és WhatsApp platformjait.

Ugyanakkor elismerte, ez nem feltétlen a legjobb. „Elég szomorú a helyzet, hogy őszinte legyek” – fogalmazott. Hozzátette, a Facebookot leginkább akkor pörgeti, mielőtt beteszi a kontaktlencséjét, ugyanis nem lát túl jól. Ezt követően tornázni szokott, korábban heti háromszor futni ment, de immár a harcművészeteknek él: MMA edzésekre jár és jiu-jitsu-zik. Emellett erőnléti és kondicionáló munkát és mobilitási tréninget is végez, ám nemrég edzés közben súlyos sérülést szenvedett. Mint kiderült, elszakadt a térdszalagja, majd nem sokkal később megoperálták, jelenleg is lábadozik. Soron kívül Súlyos Robert Fico állapota, több szervét is lövés érte

Bár azt sosem árulta el, mit fogyaszt reggelire, korábban azt állította, napi 4000 kalóriát fogyaszt, hogy lépést tudjon tartani az intenzív edzésprogramjával. A McDonald’s Thread-jében, ahol az étterem azt a kérdést tette el, hogy mit ennének a követők a mekiben, azt válaszolta, hogy 20 nuggets-et, egy McRoyal-t, egy nagy adag sült krumplit, Oreo McFlurry-t és almás pitét, illetve talán néhány sajtburger számára is lenne hely később. Mindemellett arról is szót ejtett, hogy minden nap ugyanazt a ruhát viseli, mert így időt spórol meg és a fontos dolgokra, például a cégre tud koncentrálni.

Hetente körülbelül 50-60 órát tölt az irodában, és bár az üzleti találkozói miatt folyamatosan változik a napirendje, mindig szakít időt a családjára. 2012-ben feleségül vette régi harvardi barátnőjét, Priscilla Chan gyermekorvost, akitől három lánya született: Maxima, August és Aurelia. Chan szerint férje szeret felolvasni a gyerekeknek esténként, és a kedvükért Taylor Swift dalszövegeit is megtanulja. Mielőtt pedig betakargatja őket, mindig elmond egy imát.

Az economx.hu a New York Post-ra hivatkozva azt írja, Zuckerberg azt is fontosnak tartja, hogy emlékeztesse gyermekeit, ne feledjék, melyek a legfontosabb dolgok az életben: az egészség, a barátok és a család. Végül a napját elegendő alvással zárja, ami igazán fontos az egészség szempontjából. Ennek érdekében korán lefekszik és nyolc órát alszik, az alvásminőségét pedig természetesen elektronikai eszközökkel is nyomon követi.

Putyin és Biden is megszólalt a Fico elleni merénylet után, aki magánál volt

Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke szinte egyszerre reagált a Robert Fico elnök elleni merényletre.

Nem is gondolnánk, de ezek a dolgok hátráltathatják a fogyást

Ha észben tartunk néhány dolgot, és nem leszünk túl szigorúak magunkkal szemben, sikeres lehet a diétánk. Ehhez csak kitartás kell, illetve az, hogy megértsük, a nagy változásokhoz idő kell.