Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,22 Ft
Euró
386,75 Ft
Font
449,90 Ft
Bitcoin
63,032 $

Szijjártó Péter is megerősítette a jó hírt

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter is megerősítette, egy magyar állampolgárságú túszt is elengedtek a terroristák a Közel-Keleten a gázai tűzszünet ideje alatt.

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Közel-Kelet

Takács Petra

Szerkesztő

Sokan meghaltak az elmúlt hetekben a Hamász elleni harcokban, de pontos számok egyelőre nincsenek a civil áldozatokról. Megközelítőleg is sok halottról tudni, és azok sincsenek kevesen, akiket túszként tartanak fogva.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy magyar állampolgársággal rendelkező túszt is szabadon engedtek a terroristák a Hamász részéről. Az Izrael és a Hamász közti megállapodásnak köszönhetően egyre többen kerülnek biztonságba a túszok közül. Soron kívül Fegyvert találtak egy bőröndben, lezárták a bolognai repülőteret

„Immáron meg tudjuk erősíteni a jó hírt, miszerint az Izrael és a Hamász megállapodása alapján, a mai napon szabadon bocsátott túszok között van egy magyar állampolgársággal rendelkező hölgy, aki már Izraelben tartózkodik és biztonságban van.” – írta a posztjában Szijjártó a Facebook oldalán.

Szijjártó rögtön köszönetet mondott a katari kormánynak a segítségért, és reméli, hogy a túszok elengedése a következő napokban is folytatódik. Még mindig vannak magyar állampolgárságú emberek a túszok között a külföldiek között.

„Az imént megköszöntem a katari kormánynak a segítséget, egyúttal reméljük, hogy a túszok elengedése a következő napokban is folytatódik. Soltan Bin Saad Al-Muraikhi katari külügyi államminiszterrel továbbra is folyamatosan kapcsolatban maradunk és amennyiben megbízható információt kapunk, azt az eddigi gyakorlatnak megfelelően fogjuk nyilvánosságra hozni.”

Elektromos rolleresek figyelem: júliustól e-rollerekre is kell kötni kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást

Nem minden elektromos roller tartozik a körbe, ezt a tömege, valamint tervezési sebessége dönti el.