Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,952 $

Orvos: a vitaminfúzió csak marketing, és életveszélyes is lehet

Egy magyar gyermekorvos figyelmeztetett, az immunrendszer nem tölthető fel intravénás vitaminokkal.

...svg content...Fotó: Unsplash/Mat Napo
Egészség/Életmód

Borbély Fanni

Szerkesztő

Novák Hunor gyermekorvos a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében figyelmeztetett, az immunrendszer sem tölthető fel intravénás vitaminokkal, ez nem több, mint marketing.

A szakember rámutatott, ráadásul olyan vitaminokról beszélünk, amik szájon át bevihetők és felszívódnak. Soron kívül Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

„Persze a hülyének is, vagy inkább nekik különösen megéri alkalmanként 25-35 ezer (!) forintért infúzióban magukba tölteni egy banánt”

– jegyezte meg.

A gyermekorvos úgy folytatta, ez az infúziós kezelés ún. invazív beavatkozás, amelynek bár ritkán, de komoly – életveszélyes szövődményei is lehetnek.

„Jó lenne, ha a hatóságok felülvizsgálnák az intravénás „vitaminbárok” működését, tudományos megalapozottságát és a kezelések indokoltságát… Biztos, hogy sok esetben jó állami bevétel lehetne a bírságokból, és cseppet sem sajnálnám!”

Bejegyzését egy, a Semmelweis Egyetem által a témában írt cikk egy részletével zárta, mely szerint az intravénásan, nagy dózisban beadott vitaminok és nyomelemek azonban komoly kockázatot jelenthetnek még az egészségesek számára is.

Menet közben borult lángokba egy busz Indiában, nyolcan életüket vesztették

Újabb tragikus buszbaleset történt Indiában, melynek következtében legkevesebb nyolcan életüket vesztették.