Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,20 Ft
Euró
386,39 Ft
Font
451,35 Ft
Bitcoin
66,831 $

20 százalékos béremelést kapnak karácsonyra a JYSK dolgozói

A kiskereskedelmi lánc december 1-jétől átlagosan 20 százalékkal emeli dolgozói bérét.

...svg content...Fotó: Wikimedia Commons/Dorthejysk
Gazdaság

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a JYSK még most jelezte, hogy december 24-én az előző évekhez hasonlóan zárva tartanak üzleteik. A vg.hu által szemlézett közleményből pedig az is kiderült, hogy a tervezett bérfejlesztést előre hozzák, így december 1-jétől átlagosan 20 százalékkal emelkedik a dolgozók bére.

A dán kiskereskedelmi üzletlánc 2022 januárja óta összesen átlagosan nem kevesebb, mint 45 százalékkal emelte a dolgozók bérét. A cég arról is tájékoztatott közleményében, hogy még idén decemberben megnyitnak két új áruházat Magyarországon. Soron kívül A napsütés mellett heves zivatarokra és viharos szélre is van kilátás kedden

Jelenleg 94 JYSK található az országban, melyek mindegyike zárva tart december 24-én, s majd csak december 27-én nyitnak újra. A karácsonyi boltzár kapcsán a JYSK Magyarországért, Görögországért és Ausztriáért felelős HR-vezetője, Nyeste Ági elmondta:

„A retail üzletágunkban több mint 800 kollégánk van. Azon dolgozunk, hogy a munkavállalók hosszú távon tervezzenek velünk, ebben pedig a skandináv vállalati kultúránk is sokat segít. Igyekszünk tudatosan reagálni a munkavállalói igényekre, és fenntartani azt a munkahelyi légkört, amelyben a kollégák jól érzik magukat.”

Visszatérve a fizetésemelésekre: a JYSK az elmúlt években több lépcsőben emelte a dolgozók fizetését, tavaly januárban és szeptemberben 10-10 százalékkal, majd 2023 januárjában további 5 százalékkal. Ezeket követi a decemberi átlagos 20 százalékos emelés, ami azt jelenti, hogy tavaly január óta 45 százalékkal emelkedtek a dolgozói bérek a JYSK-nél.