Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,77 Ft
Euró
388,03 Ft
Font
450,53 Ft
Bitcoin
62,572 $

A hétvégén beköszönt a tél: hajnalban fagy, napközben pár fok

Sőt, szombatról vasárnapra virradóan még a mínusz 8 fokos hajnali hőmérséklet sem elképzelhetetlen.

Fotó: Unsplash/Shaun Holloway
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből derült ki, hogy a hétvégén megérkezik a tél: pénteken front érkezik, elszórtan esővel és erős széllel, majd szombaton és vasárnap már többórás napsütés várható, de erős lesz a szél és helyenként hózápor is előfordulhat; a hőmérséklet pedig látványosan visszaesik.

Pénteken a többé-kevésbé összefüggő frontális felhőzet mellett több helyen kevés napsütésre is van esély. Elszórtan várható eső, zápor, a hegyekben esetleg hózápor. A nyugatias szél élénk, a nap első felében több helyen erős, a Kisalföldön és a hegyekben időnként viharos lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. Soron kívül David Pressman két szóval kommentálta Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij beszélgetését

Szombaton felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel, helyenként előfordul zápor, majd egyre inkább hózápor és egy-egy hózivatar is kialakulhat. Hajnalban délnyugaton ónos szitálás sem kizárt. Az északkeleti szélvédett körzetekben ködfoltok képződhetnek. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet mínusz 6 és plusz 2, a maximum 2 és 7 fok között valószínű.

Vasárnap felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel, helyenként előfordulhat hózápor, délnyugaton vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és plusz 5 fok között alakul.

Röpködtek a bírságok a vissza nem vitt ajánlóívek miatt

A Nemzeti Választási Bizottság több mint négy millió forint bírságot szabott ki a határidőre vissza nem vitt ajánlóívek miatt.