Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,103 $

Az óceánba zuhant és súlyosan megrongálódott egy méregdrága amerikai P-8A Poseidon

Az incidens Hawaii egyik szigetén, Oahun történt, miután a gép túlment a kifutópályán leszállás közben.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Vélhetően kezelői hiba miatt az óceánba zuhant az Egyesült Államok haditengerészetének egyik P-8A Poseidon típusú tengerészeti járőr-repülőgépe – írta meg a Portfolio több amerikai hírforrás értesüléseire hivatkozva.

Az incidens Hawaii egyik szigetén, Oahun történt, miután a Poseidon túlment a kifutópályán leszállás közben. A gép az óceánba zuhant, ám a sekély vízállásnak köszönhetően nem süllyedt el, a fedélzeten tartózkodó 9 fős legénység pedig kiúszott a partra. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az kérdéses, mi okozta a váratlan incidenst (kezelői hiba mellett a rossz időjárás és a rossz fényviszonyok is közrejátszhattak ebben), illetve az is, hogy a gép pontosan milyen károkat szenvedett, javítható-e. A közösségi médiában megjelent felvételek alapján súlyosnak tűnik a helyzet.

A P-8A Poseidon egy katonai célokra átépített Boeing 737-800-as, amelyet alapvetően felderítő- és járőrgépként emlegetnek, de valójában egy igen komplex elektronikai műszerberendezésekkel felszerelt, repülő számítógépes központról van szó.

Az aviatonweek.com szerint adott esetben akár tengeralattjárók hatástalanítására alkalmas torpedókkal, hajó elleni rakétákkal is fel lehet szerelni, az ára pedig 173 millió dollár (közel 60 milliárd forint) körül mozog.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.