Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,26 Ft
Euró
385,96 Ft
Font
449,43 Ft
Bitcoin
63,684 $

Elsüllyedt egy török teherhajó a Fekete-tengeren, a legénység 11 tagja eltűnt

A keresési műveleteket pedig nagyban nehezítik a heves viharok.

...svg content...A Pallada nevű, kameruni zászló alatt közlekedő hajó roncsa az észak-törökországi Eregli város kikötőjében 2023. november 20-án, miután a hajó zátonyra futott és kettétört a Fekete-tengeren tomboló viharban. A török tengerészeti igazgatóság szerint a legénység mind a 13 tagját kimentették. MTI/AP/IHA
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP jelentése szerint a török belügyminiszter számolt be arról, hogy a heves viharok és az azokat követő áradások nyomán 9 ember vesztette életét Törökországban, köztük egy tengerész, aki akkor halt meg, amikor gy teherhajó elsüllyedt Törökország Fekete-tengeri partjainál.

A hatóságok hétfői közlése szerint az elsüllyedt teherhajó legénységének további 11 tagja eltűnt. A török zászló alatt közlekedő Kafkametler vasárnap süllyedt el, miután az Isztambultól mintegy 200 kilométerre keletre fekvő Eregli város kikötőjének közelében egy heves viharba került. Soron kívül Jön a várva várt Ferencváros-Paks Magyar Kupa döntő, élőben adja a tv

Abdulkadir Uraloglu közlekedési és infrastrukturális miniszter információi szerint a hajó, amely a nyugat-törökországi Izmir kikötőjébe tartott, többször nekicsapódott a kikötő előtti területen található hullámtörőnek, majd végül elsüllyedt.

Mivel pedig továbbra is szélsőséges időjárás tombol Törökországban, órákon át várták, hogy elkezdhessék a keresési műveleteket a legénység eltűnt tagjai után. Uraloglu közlése szerint ahogy enyhült az idő, azonnal megkezdték a keresést, a mentőcsapatok pedig hétfőn megtalálták a teherhajó szakácsának holttestét.

A hatóságok közlése szerint egy másik teherhajó, a kameruni zászló alatt közlekedő Pallada a szélsőséges időjárási körülmények miatt kettétört, miután zátonyra futott az Eregli előtt tomboló 5 méteres hullámokban. A legénység mind a 13 tagját épségben kimentették.

Mely rétegeknek reális cél, hogy havi 600 ezer forintos nyugdíjuk legyen?

Gyakran hallani, hogy az időskori jövedelem jelentős mértékben növelhető a kitartó nyugdíj-előtakarékosság segítségével. De hogy néz ez ki a gyakorlatban? Van más lehetőség is?

Zinedine Zidane 51 évesen is zseni a pályán (videó)

Ebből is látszik, hogy Zinedine Zidane ideje korán vonult vissza, aki még 51 évesen is fitt, és látványos dolgokra képes a labdával.