Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,814 $

Gyermekek Világnapja: 5500 gyermek vesztette életét Gázában

A háború október 7-i kezdete óta több mint 5500 gyermek vesztette életét.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Hatem Ali
Közel-Kelet
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

November 20-án tartjuk a Gyermekek Világnapját, ám ebben az évben egy lesújtó adat is társul a világnaphoz: amióta október 7-én kezdetét vette a fegyveres konfliktus a Hamász és Izrael között, több mint 5500 gyermek vesztette életét a Gázai övezetben.

Az Al Jazeera jelentése szerint Gáza 2,3 millió fős lakosságának mintegy fele gyermek, a palesztin tisztviselők legfrissebb adatai szerint pedig több mint 5500 gyermek életét követelte hétfőig a fegyveres konfliktus. Ez azt jelenti, hogy 10 percenként meghal egy palesztin gyermek. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

A hivatalos adatok szerint további legkevesebb 1800 gyermek eltűnt, akikről feltételezik, hogy a romok alatt rekedtek, s már nem élnek.

További több mint 9000 gyermek megsérült, jelentős többségüknek pedig teljesen megváltozott az élete, hiszen saját szemükkel látják a háborút, ami vélhetően maradandó traumákat okoz nekik.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.