Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,63 Ft
Euró
386,52 Ft
Font
450,58 Ft
Bitcoin
65,518 $

A Fehér Ház egy vezető tisztviselője kitérő választ adott, amikor Izraelről kérdezték

A vezető tisztviselőt arról kérdezték, hogy Izrael betartja-e a nemzetközi jogot, ám ő kitérő választ adott kérdésre.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Hatim Musza
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Jon Finer nemzetbiztonsági tanácsadó-helyettest a Meet the Press című műsor vasárnapi adásában adott interjújában kérdezték meg arról, a Fehér Ház biztos-e abban, hogy Izrael betartja a nemzetközi jogot, miután az izraeli erők múlt héten lerohanták a gázai fő kórházat.

Mint ismert, miután Izrael rajtaütést hajtott végre Gáza legnagyobb és legfontosabb kórházában, több száz beteget és személyzetet, köztük több tucat koraszülött csecsemőt evakuáltak az Al-Shifából, mely egészségügyi intézmény már egy ideje üzemanyaghiánnyal küzd, így nem tudják működtetni az inkubátorokat sem. Soron kívül Hivatalos: Oroszországban folytatja a Ferencváros edzője

Az ENSZ palesztin menekülteket segítő szervezete, az UNRWA szerint több mint 1,6 millió ember kényszerült lakóhelye elhagyására Gázában azóta, hogy a Hamász október 7-én brutális támadást indított Izrael ellen.

A vasárnapi interjú során a műsorvezető Kristen Welker rámutatott a katari miniszterelnök azon kijelentésére, miszerint Izraelnek az Al-Shifa kórházban végrehajtott akciói „bűncselekménynek” minősülnek, mivel az izraeli erők továbbra is a kórházban tevékenykednek.

Korábban az izraeli erők nyilvánosan jelentették be, hogy információik szerint a Hamász egy parancsnoki központot működtetett a kórház alatt, s bár a kórház személyzete visszautasította az IDF kijelentését, végül megtörtént a rajtaütés. Welker az ügy kapcsán feltette a kérdést Finernek:

„A Fehér Ház kiáll Izrael azon értékelése mellett, hogy a Hamász a kórház alatt tartja a főhadiszállását? És biztosak abban, hogy Izrael betartja a nemzetközi jogot?”

Finer azonban nem adott konkrét választ a kérdésre, ehelyett arra tért ki, hogy az amerikai hírszerzés álláspontja szerint a Hamász „aljas módon használta az Al-Shifát, mint parancsnoki és irányítási létesítményt terrortámadások tervezéséhez és végrehajtásához, és továbbra is így tesz”.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.