Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,45 Ft
Euró
385,99 Ft
Font
449,52 Ft
Bitcoin
62,497 $

Agyonlőttek egy fotóst Mexikóban – ez volt az ötödik újságíró-gyilkosság idén

A fotós holttestét egy autóban találták meg; az Újságíró Védelmi Bizottság a gyilkosság kivizsgálását követeli.

...svg content...Fotó: Unsplash/Jack Sharp
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A mexikói ügyészek számoltak be arról, hogy a hírhedten erőszakos mexikói határvárosban, Ciudad Juarezben egy újság fotósát holtan találták egy autó vezetőülésében. Ő volt az ötödik újságíró, akit idén meggyilkoltak Mexikóban.

Ismael Villagómez holttestét csütörtökön nem sokkal éjfél után találták meg; a Heraldo de Juarez című újság pedig, melynek dolgozott, azt közölte, hogy a fotóst abban az autóban találták holtan, melyet egy fuvarmegosztó alkalmazásban regisztrált, hogy munkába járhasson. Soron kívül Jön a várva várt Ferencváros-Paks Magyar Kupa döntő, élőben adja a tv

Erre azért volt szüksége az áldozatnak, mert sok más mexikói újságíróhoz hasonlóan mellékállást kellett vállalnia, hogy kifizethesse számláit. Carlos Manuel Salas, az északi határ menti Chihuahua állam ügyésze megosztotta, a hatóságok jelenleg is vizsgálják, a gyilkosság idején volt-e fuvara, és hogy a gyilkosság összefüggésben lehetett-e a fotós munkájával.

Salas újságíróknak nyilatkozva árulta el később, miután véget ért az El Heraldónál végzett munkája, az áldozat mindig az inDrive fuvarmegosztó platformon keresztül dolgozott, általában a délutáni óráktól egészen hajnali 2-ig, 3-ig. A Reuters megkereste az ügyben az InDrive-ot is, ám egyelőre nem reagáltak.

Az ügyész azt is megosztotta, a nyomozók nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy Villagomezt újságírói munkája miatt ölték meg, szavai szerint:

„Egy újságíró a nap 24 órájában újságíró, akár dolgozott közben valami másként, akár nem.”

Az Újságíró Védelmi Bizottság (CPJ) sürgős felhívást intézett a hatóságokhoz, hogy a lehető leghamarabb vizsgálják ki a gyilkosságot.

Szentkirályi csak fogja a fejét Karácsony hajós ötlete láttán

Szentkirályi Alexandra nagyon nem elégedett azzal a tervvel, amit a hajókkal tervezhet csinálni Karácsony Gergely Budapesten.