18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,059 $

Tizenöt évre ítélték az újszülött gyermekét meggyilkoló óvodai dajkát

A bestiális gyilkosság miatt kiszabott büntetés a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség szerint „tettarányos és szükséges”.

...svg content...Fotó: illusztráció | unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Tizenöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte első fokon a Miskolci Törvényszék azt a nőt, aki a csecsemőjével kegyetlen módon végzett még 2022 júliusában. Emellett a törvényszék a vádlott szülői felügyeleti jogát a jövőben születendő gyermeke(i) vonatkozásában megszüntette – tudatta a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A Miskolci Törvényszék tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt hozta meg az ítéletet. A közlemény szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen lévő családi házban élt szüleivel és óvodai dajkaként dolgozott. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A nő 2022 április közepén táppénzes állományba került, ekkor állapították meg 26 hetes terhességét is. Várandósságát végig mindenki elől titkolta, terhesgondozásra nem járt, nem vett igénybe orvosi ellátást, a védőnővel is csak a szülést megelőző héten vette fel a kapcsolatot.

A vádlott 2022. július 7-én hajnalban szülte meg a gyermekét, akit bántalmazott, majd egy törölközőbe csavarva a padlón hagyott. Pár órával később a nő egy ismerőse segítségével – aki abban a tudatban volt, hogy galambtetemeket szállít – az újszülött testét egy külterületi erdős részen elrejtette.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését mindvégig tagadta, az ítélet ellen védőjével elsősorban felmentés, másodsorban téves minősítés és enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést. Az ügyészség az ítéletet tudomásul vette.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta. Álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete törvényes és megalapozott. A vádlott miután világra hozta gyermekét, mindent megtett annak érdekében, hogy az újszülött ne maradjon életben, majd gondoskodott az elrejtéséről is, ezért a büntetése tettarányos és szükséges, annak enyhítésére nincs törvényes indok. Az ügyben másodfokon a Debreceni Ítélőtábla dönt.

MTI

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.