Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Délkelet-Ázsia első feltörhetetlen biztonsági hálózatát építik ki Szingapúrban

Cél a potenciális fenyegetések kiszűrése a kvantumtitkosítás segítségével.

...svg content...Fotó: illusztráció | unsplash
Smart

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Szingapúrban a SPTel hálózati szolgáltató a SpeQtral és a Toshiba együttműködésével építi ki első kvantumtitkosított hálózatát, amely a várakozások szerint minden eddiginél erősebb adatvédelmet fog nyújtani.

Mind a kormányzati, mind pedig a kereskedelmi felhasználók számára elérhetővé teszik az új hálózatot, amely az SPTel vezérigazgatója, Titus Yong szerint új mércét állít majd fel, és megerősíti a kiber-infrastruktúra legkritikusabb pontjait. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

A SpeQtral társalapítója, Lum Chune Yang szerint a National Quantum-Safe Network Plus kiépítése hozzájárul ahhoz, hogy Szingapúr a hálózati biztonság élvonalába kerüljön – számolt be róla a Cybernews.

A forradalmi projekt élén a Szingapúri Hírközlési és Információs Minisztérium alá tartozó Szingapúri Infokommunikációs Médiafejlesztési Hatóság áll. A tervek szerint pedig hamarosan a kormányhivatalokban és a vállalkozásoknál is hasznát vehetik az új technológiának.

Az úgynevezett kvantumtitkosítástól a feltörhetetlenséget várják a kiberbiztonsági szakemberek, hasonló megoldásokon pedig már évek óta dolgoznak. A technológia használatával a jövőben a mostaninál jóval nagyobb biztonságban tárolhatók a titkosított adatok.