Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,15 Ft
Euró
385,43 Ft
Font
448,52 Ft
Bitcoin
61,627 $

Figyelmeztetnek a kutatók, agyhártyagyulladást okozhat ez a háziállat

Az afrikai óriáscsiga egyre népszerűbb háziállat Európában, egy svájci kutatás azonban arra figyelmeztet, hogy veszélyes lehet az emberre nézve.

Fotó: Pixabay / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Lausanne-i Egyetem tudósai a Parasites & Vectors című folyóiratban publikált tanulmányban arra figyelmeztettek, hogy az óriáscsigák olyan fonálféreg-parazitát adhatnak át az embernek, amely agyhártyagyulladást okozhat.

Cleo Bertelsmeier, a tanulmány egyik kutatója elmondta, hogy a közösségi médiában rengeteg olyan kép látható, amelyen az óriáscsiga hozzáér egy ember bőréhez vagy akár a szájához – írta a bama.hu az MTI beszámolója alapján. Soron kívül Dobrev Klára feltette a kérdést: Magyar Péter fél tőle?

A szakértő hozzátette, sokan azt gondolják, hogy a csiganyál jót tesz az ember bőrének, holott nagy a kockázata, hogy ezzel a kórokozókat is átadja.

A tanulmány társszerzője, Jérome Gippet pedig hangsúlyozta: az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy saját maguk és családjuk egészségét is kockáztatják, amikor kézbe veszik vagy az arcukhoz emelik az óriáscsigát.

Hosszabb távon komoly negatív következményei lehetnek annak, ha sokat ül a gyerek

A gyerekkori sok ülés a szív megnagyobbodásához vezet, ami növeli a szív-és érrendszeri betegségek és az ezzel kapcsolatos halálozás kockázatát.

Elgázolt egy embert a vonat Zalaszentiván és Zalaegerszeg között

Újabb vonatgázolás történt a magyar vasútvonalon, ezúttal Zalaszentiván és Zalaegerszeg között, ahol helyszínelés zajlik.

Dobrev Klára feltette a kérdést: Magyar Péter fél tőle?

Dobrev Klára nem tartja kizártnak, hogy Magyar Péter fél tőle, és nem úgy tűnik, hogy a két párt között lesz valaha együttműködés, hiába ellenzékiek.