Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,041 $

Rövidesen megszülethet a globális műanyagszennyezési egyezmény

Az országok küldöttei Nairobiban tárgyalnak egy olyan többoldalú szerződésről, mely szakértők szerint a párizsi megállapodás óta a legnagyobb horderejű.

...svg content...Fotó: Unsplash/Muhammad Numan
Greenbox

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Guardian jelentése szerint az országok kormánydelegációi a kenyai Nairobiban gyűltek össze, hogy kidolgozzák a műanyagszennyezés okozta válság kezelését célzó első globális szerződés részleteit.

A megbeszélések hétfőn veszik kezdetüket, az első ülésnapon pedig a fő téma az lesz, hogy a műanyagtermelés korlátozására vonatkozó célokat egyoldalúan határozzák-e meg, vagy az államok maguk választhassák-e meg a célokat. Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

A Nemzetközi Tárgyalási Bizottság (INC) által vezetett májusi párizsi tárgyalások legutóbbi fordulóján az USA, Szaúd-Arábia, India és Kína egy „párizsi típusú” megállapodást részesített előnyben az ügyben, tehát azt szorgalmazzák, hogy az államok szabadon határozhassák meg saját kötelezettségvállalásaikat.

Ezzel szemben azonban Afrika és számos fejlődő ország is inkább az erős globális kötelezettségvállalásokat részesítette előnyben. Érdekesség azonban, hogy szakértők szerint azóta kissé megváltozott a témában az Egyesült Államok álláspontja, noha részleteket egyelőre nem közöltek.

A cél az, hogy 2024 végére létrejöjjön egy hivatalos szerződés, ennek pedig egyik legfontosabb eleme a november 13-17. között Kenyában megrendezésre kerülő harmadik tárgyalási forduló.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.