Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,42 Ft
Euró
386,58 Ft
Font
451,64 Ft
Bitcoin
66,579 $

Ilyen időjárás vár ránk vasárnap

Egyre hidegebb idő vár ránk, vasárnap sem lesz túlzottan jó idő.

...svg content...Fotó: Unsplash/Alfred Schrock
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti/várható időjárás vasárnap éjfélig: A csapadék súlypontjával egyre inkább az ország keleti, északkeleti részére tevődik át, miközben nyugat felől lassanként szakadozik, csökken a felhőzet.

Reggelre az északkeleti megyék kivételével – ahol borult marad az ég, és jelentős mennyiségű eső várható, – kiderül az ég. Vasárnap napközben az északkeleti harmadban is felszakadozik, csökken a felhőzet, ott még a déli órákig előfordul eső, zápor, másutt nagyrészt derült, napos idő várható. Soron kívül Gigantikus légtisztító lehet az emberiség ütőkártyája a klímaváltozás elleni küzdelemben

A nyugati, északnyugati szelet gyakran kísérik erős, szombat estig néhol viharos széllökések, majd vasárnap délutánra mérséklődik, és délnyugatira, délire fordul a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0, +6 fok között alakul, de a szélcsendes délnyugati tájakon -1, -4 fok valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 8, 13 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában: Továbbra is erőteljes a nyugat-keleti áramlás Európa fölött, amellyel egymás után érkeznek a ciklonok és frontjaik a szárazföld középső, illetve keleti területe fölé. Emiatt mozgalmas, változékony idő a jellemző.

A Skandináv-félsziget északi felén télies az idő, napközben is 0 fok alatt marad a hőmérséklet. Dél felé haladva ugyanakkor magasabb hőmérsékletet mérnek: a legmelegebb a Földközi-tenger medencéjében van, Spanyolország, Olaszország és Görögország déli részén nem egy helyen 20 fok fölé melegszik fel délutánonként a levegő. A Kárpát-medencében a pénteken érkezett front mögött önálló légörvény képződik, és halad északkeleti irányba, ennek hátoldalán szombat estétől szárazabb levegő érkezik fölénk.

(MTI)

Oltásellenes szülők perelnek gyermekorvosokat Magyarországon

Riasztó mértékű az oltásellenes lobbi térhódítása Magyarországon.