Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,077 $

Kiképzési repüléseket hajtanak végre a Gripenek

Egyes régiókban a megszokottól eltérő, nagyobb zaj- és hanghatás várható.

...svg content...Fotó: A Magyar Honvédség JAS 39 Gripen típusú vadászrepülőgépei gyakorló elfogást hajtanak végre Litvánia légterében 2022. szeptember 21-én. A magyar kontingens harmadik alkalommal védi a balti országok légterét. MTI/Ujvári Sándor
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Kiképzési repüléseket hajtanak végre a Gripenek az Adaptive Hussars 23 többnemzeti országos hadgyakorlat keretében, emiatt Zalában és három északkeleti vármegyében is nagyobb zaj- és hanghatás várható – szúrta ki az Infostart a honvedelem.hu közleményét.

Kifejtik, a hadgyakorlat keretén belül november 13-17-én a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár kijelölt állománya JAS-39 Gripen típusú vadászgépekkel kiképzési repüléseket hajt végre Sármellék, Zalaapáti, Zalavár, Alsópáhok, Zalaszabar, Zalakomár, Hévíz, Zalakaros, Pacsa, Zalacsány, Kehidakustány és környékén, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegye térségében. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Hozzáteszik, ezekben a régiókban a megszokottól eltérő, nagyobb zaj- és hanghatás várható.

Mindemellett közölték azt is, a Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. „A lakosság megértését és türelmét előre is köszönjük” – írták.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.