Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,29 Ft
Euró
386,77 Ft
Font
450,08 Ft
Bitcoin
62,935 $

Hazavitt magával egy mérges kígyót, a kórházban kötött ki

A kiránduló valamiért jó ötletlen találta, hogy hazavigyen magával egy mérges kígyót, hogy otthon megmutassa gyermekeinek.

Fotó: Depositphotos
Epic

Borbély Fanni

Szerkesztő

Kissé érthetetlen, de egy férfi, aki túrázás közben talált egy kígyót, hazavitte, hogy megmutassa a gyermekeinek, csakhogy a kígyó megmarta, ő pedig a kórházban kötött ki. Az ausztráliai Új-Dél-Walesből származó apuka egyáltalán nem tájékozódott, egyszerűen csak felkapta a sárgafoltos hamiskobrát és az azonnal meg is marta.

Ennek ellenére mégis hazavitte magával, feltételezve, hogy a harapás ártalmatlan volt. Csak akkor döbbent rá, hogy valami nagyon nincs rendben, amikor hányni kezdett, keze pedig olyannyira bedagadt, hogy egyértelművé vált számára, sürgősen kórházba kell mennie. Soron kívül 24 ember került kórházba, miután rosszul lettek a csengeri börtön építése közben

A bowrali kórház egyik ápolója a kígyómarást látva kapcsolatba lépett Ray McGibbon kígyószakértővel, akinek küldtek egy fényképet az állatról. A szakértő azonnal sárgafoltos hamiskobraként azonosította: e kígyók marásakor idegméreg kerül a véráramba, ami általában cselekvésképtelenséghez, egyes esetekben pedig halálhoz vezethet.

A Sky News jelentése szerint a szakember rámutatott, hatalmas szerencséje volt a kirándulónak, hogy megúszta, mivel sokkal rosszabbul is végződhetett volna a dolog, mint ahogy végül történt. E faj harapása ugyanis akár halálhoz is vezethet.

A szakértő, aki a South Highlands Snake Catchers szolgáltatásért felel, elmondta, hogy begyűjtötte a hüllőt, majd néhány nappal később visszahelyezte élőhelyére. A történtek nyomán pedig közzétett egy bejegyzést Facebook-oldalán, melyben arra figyelmeztetett mindenkit, a természetben látott hüllőket ott helyben csodálják meg, fotózzák le és hagyják békén.