Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,55 Ft
Euró
387,49 Ft
Font
450,68 Ft
Bitcoin
61,183 $

Marihuánától bódultan autóba ült, rendőrök elől menekült, majd árokba hajtott

Nem valószínű, hogy átgondolta a dolgot, mielőtt volán mögé ült.

Fotó: Unsplash/GRAS GRÜN
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását indítványozta annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedett és bódult állapotban vezetett.

Több mint 10 évig árult kábítószert

A zalai vádlott a 2010-es évek közepétől ismerősi, baráti körében rendszeresen értékesített kábítószert, illetve ismerőseinek különféle szívességekért cserébe kábítószert adott át. Soron kívül A DK bejelentette, mégis lesz nyilvános vita a köztévén

2021. májusában marihuánától bódult állapotban vezette gépkocsiját, a közúti ellenőrzést végző rendőrjárőr jelzésére nem állt meg, majd menekülés közben az árokba hajtott.
A vádlottnál tartott házkutatás során a nyomozó hatóság további, értékesítésre szánt, jelentős mennyiségű kábítószert foglalt le.

A Zalaegerszegi Törvényszék a vádlottat – a váddal egyezően – jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében, valamint járművezetés bódult állapotban vétségében mondta ki bűnösnek, és ezért 6 év szabadságvesztésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért, vádlott és védője enyhítés iránt fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú eljárásban – az ügyészi fellebbezés fenntartásával – a vádlottal szemben hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt. Az eljárás a Pécsi Ítélőtábla előtt folytatódik.