Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,14 Ft
Euró
385,68 Ft
Font
448,70 Ft
Bitcoin
61,963 $

Kétségbeesett lépést terveznek Delhiben a mérgező levegő miatt

Katasztrofális a levegőminőség az indiai nagyvárosban.

...svg content...Fotó: illusztráció | unsplash
Ázsia

Bense Róbert

Szerkesztő

Évről-évre több tízmillió ember kénytelen elszenvedni Delhiben a rossz levegőminőség egészségkárosító hatásait, az elmúlt napokban azonban a szokásosnál is sokkal súlyosabbá vált a helyzet a metropoliszban.

A szmog miatt bezárták az iskolákat, kényszerű módon előrébb hozva a téli szünetet, a városvezetés pedig fontolgatja a közlekedési korlátozásokat is. Ám mindez nem lesz elég, a környezetvédelmi miniszter további lépéseket tervez. Soron kívül Szentkirályi szerint Karácsony miatt már a levegő is rosszabb Budapesten

Gopal Rai közölte, amennyiben az időjárás indokolja, az állam pedig jóváhagyja, úgy november 20-tól mesterséges eső előidézésével próbálnak javítani a levegő minőségén – írja az Infostart.

Mindehhez ezüst-jodidot használnának, ami hatására a pára kicsapódik, és esőként hull alá. Kínában, Indonéziában, valamint Malajziában is sikerrel alkalmazták már a technológiát.

A város levegőminőségi-indexe jelenleg a veszélyes tartományban mozog, ami nem ritka az év ezen időszakában, ugyanis a szélcsendes időben, 60-70% körüli páratartalomban megrekednek a szennyező részecskék a levegőben.

Szentkirályi azt mondja, Gyurcsány szándékosan hagyja piszokban Budapest utcáit

Szentkirályi Alexandra továbbra is azon a véleményen van, hogy Gyurcsány Ferenc Budapest főpolgármestere, és nem Karácsony Gergely.