Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,90 Ft
Euró
387,48 Ft
Font
451,70 Ft
Bitcoin
65,716 $

Orbán Viktor a Kormányülésről: Brüsszel eltörölné a rezsicsökkentést, indul a nemzeti konzultáció

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke igen komoly témákban tart Kormányülést szerda délelőtt.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) kormányülést tart a Karmelita kolostorban 2022. november 16-án. Mellette Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (b2), Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára (j). A miniszterelnök úgy döntött: a Védelmi Tanács kedd esti tanácskozása után a kormányülésen is részletesen értékelik az orosz-ukrán háború legújabb fejleményeit, azt követően, hogy Lengyelországban vélhetően rakétabecsapódás történt, és szintén rakétatámadás következtében leállt a Barátság olajvezeték. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Az esetek többségében szerdán tart Kormányülést a kormány Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével. Ez most sincs másképp, és az ország első embere jelezte, igen súlyos kérdések is szóba kerülnek.

Brüsszel még mindig nem utalta a magyaroknak járó uniós pénzeket, de vannak más problémák is. Orbán Viktor megjegyezte, a brüsszeliek eltörölnék a rezsicsökkentést, amit nyilvánvalóan nem fog hagyni a miniszterelnök. Soron kívül Orbán Viktor fontos bejelentéseket tehet péntek reggel, Robert Fico is téma lesz

Ezzel együtt a kamatstopot is megszüntetné Brüsszel, miközben több pénzt adnának az ukránoknak. Orbán kihangsúlyozta, eljött az idő, hogy a magyar emberek hangját is meghallják a kérdésben, és emiatt nemzeti konzultációt indítanak.

„Brüsszelben súlyos kérdések vannak napirenden. A rezsicsökkentést eltörölnék, a kamatstopot megszüntetnék, az ukránoknak még több pénzt adnának a brüsszeli bürokraták. – írta a posztjában Orbán Viktor.

„Ideje, hogy a magyar emberek hangját is meghallják! Ezért indítunk nemzeti konzultációt.” – tette hozzá a bejegyzésében a miniszterelnök, akire újabb harcok várnak Brüsszelben, hogy megakadályozza többek között a rezsicsökkentés eltörlését.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.