Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,95 Ft
Euró
385,23 Ft
Font
451,18 Ft
Bitcoin
69,755 $

Végleg bevonnák a gázoló ámokfutók jogosítványát Szerbiában

A jogszabály módosításával a gyermek vagy több ember halálát okozó közlekedési baleset miatt az eddigi maximum 12 helyett akár 20 év börtön lenne kiszabható.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Aleksandar Vucic szerb elnök közölte, elfogadta a közlekedési balesetben elhunyt gyerekek szüleit tömörítő egyesület kezdeményezését, amellyel a büntetőtörvénykönyv módosítását kérik – írja a Szabad Magyar Szó.

Kifejtik, a jogszabály módosításával a közlekedésbiztonság ellen elkövetett olyan cselekményért, amelynek következtében gyermek, vagy egynél több személy hal meg, az eddigi 12 helyett 20 év börtönbüntetés lenne kiszabható. Soron kívül Érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak

Vucic az egyesület képviselőivel való tárgyalást követően azt mondta, segíteni fog azoknak a szülőknek, akik a megbeszélésre különböző, a közlekedés biztonságát érintő javaslattal érkeztek és azt fogja kérni az új parlamenti többségtől, hogy teljesítse ezeket a kéréseket.

Az elhunyt gyermekek szülei a szerb btk. szigorítása mellett azt is kezdeményezték, hogy az egészségügyi ellátórendszeren belül szervezzék meg az állandó pszichológiai segélyszolgálatot – teszik hozzá.

A szerb államfő hangsúlyozta, a jogalkotóktól követelni fogja, hogy a jogosítványt végleg vonják be azon sofőröktől, akik olyan balesetet okoznak, amelynek következményeképp gyermek sérül vagy hal meg. Emellett Vucic emlékeztetett, hogy az idén ősszel elfogadott közlekedésbiztonsági stratégia célja, hogy 2030-ig nullára csökkenjen a gyermekeket érintő közlekedési balesetek száma.

Földméretű bolygót fedeztek fel, amely akár százmilliárd évig is létezhet

De van egy apró bökkenő, ugyanis a csillaga nem volt túl kegyes hozzá.