Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,05 Ft
Euró
385,47 Ft
Font
449,36 Ft
Bitcoin
66,014 $

52 milliárdos fejlesztés zárul le a Bosch gyárában Makláron

Az új logisztikai központ más dimenzióba helyezi a Bosch maklári gyárát.

...svg content...Fotó: Orosz Andrea HR-vezető előadást tart a Robert Bosch Automotive Steering Kft. maklári gyárában 2023. november 7-én. A gyárban új logisztikai központ épül, ezzel többéves, mintegy 52 milliárd forint összértékű fejlesztés-sorozat zárul le. MTI/Komka Péter
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Új logisztikai központ építésével többéves, mintegy 52 milliárd forint összértékű fejlesztés-sorozat zárul le a Bosch maklári gyárában – közölte a személy- és tehergépjárművek kormányműveit gyártó Robert Bosch Automotive Steering Kft. maklári üzemének ügyvezető igazgatója a társaság fennállásának 20. évfordulója alkalmából kedden tartott, bemutatóval egybekötött sajtóbejáráson.

Michael Zink elmondta: a jelenleg bérelt logisztikai szolgáltatások egységesítését és hatékonyabbá tételét szolgáló fejlesztést a tervek szerint már az idén szerették volna átadni, ám a kedvezőtlen piaci feltételek és a beruházás megnövekedett költségei miatt az építkezés lezárása 2024 végére várható. Soron kívül Robert Fico már nincs életveszélyben

Jelezte: bár az új épület eredeti funkciója szerint a gyár logisztikai központja lesz, ám a létesítmény akár gyártócsarnokká is átalakítható, ami a maklári telephely jövőbeni kapacitásbővítésének lehetőségét is magában foglalja.

A 70 ezer négyzetméteres maklári Bosch gyár

Emlékeztetett: az idén húszéves cég a régió meghatározó vállalatává és egyik legnagyobb foglalkoztatójává vált. A 70 ezer négyzetméteres maklári Bosch gyár nemcsak az újgenerációs elektromos kormányművek gyártásában tölt be fontos szerepet, hanem a kormányoszlopok és -tengelyek fejlesztésében is. Mintegy 6,5 millió terméket és részalkatrészt gyártanak évente, azaz átlagosan 3 másodpercenként legördül egy termék a gyártósorról – mondta.

A vezető tájékoztatása alapján a vállalat két telephelyén, Makláron és Egerben több mint ötven járműgyártó, köztük prémium és elektromos autómárka – személygépkocsik és tehergépjárművek – számára gyártanak kormányműrendszert. Emellett 40 mérnök dolgozik itt a világ vezető haszongépjármű-gyártóival együttműködve buszok és kamionok kormánytengelyeinek és -oszlopainak fejlesztésén, továbbá ez a csapat felel a prototípusok gyártásáért is – tette hozzá.

Michael Zink arról is beszélt, hogy Robert Bosch Automotive Steering Kft. folyamatosan bővülő létszám mellett jelenleg mintegy 1700 munkavállalót foglalkoztat. Az eseményen kiosztott sajtóanyag szerint a cég 2022-ben 295 milliárd forint árbevételt ért el, 37 százalékkal többet az előző évinél. A társaság kutatás-fejlesztésre tavaly a 2021. évinél 10 százalékkal többet, 8,6 milliárd forintot költött.

(MTI)

16 nő vádolja szexuális zaklatással David Copperfieldet

Tizenhat nő vádolta meg David Copperfield bűvészt szexuális visszaéléssel és helytelen viselkedéssel.

Válogatás nélkül késelt embereket egy férfi Svájcban a nyílt utcán

Ezúttal Svájcban történt késes támadás, aminek következtében többen megsérültek, akiket jelenleg kórházban ápolnak.

Megint gázolt a vonat, most Pátrohán

Ezúttal Pátrohán gázolt a vonat, melynek körülményei egyelőre nem tisztázottak, de ez már a sokadik ilyen eset rövid időn belül.