Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,438 $

Minden előzmény nélkül hátba szúrta az őt ellátó ápolónőt egy idős nő, elítélték

Megszületett az ítélet annak az idős nőnek az ügyében, aki minden előzmény nélkül egy 8 centis pengéjű késsel hátba szúrta az őt ellátó ápolónőt.

...svg content...Fotó: Depositphotos
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hirdetett annak az idős nőnek az ügyében, aki a kórházban megszúrta az őt ellátó ápolónőt.

Az ítéletben megállapított tényállás szerint 2021. május 13. napján 13 óra 15 perc körüli időben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Traumatológiai Osztályán kezelt, fekvőbeteg vádlotthoz vércukor ellenőrzésre ment az ápolónő, aki ellátás közben egy kis időre hátat fordított a betegnek, aki minden előzmény nélkül egy 8 cm pengehosszúságú késsel a sértettet hátba szúrta. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

A sértett segítségkérésére kórházi dolgozók mentek be a kórterembe, akik a sértettre már késsel a derekában találtak rá. A sértett a szúrás következtében 8 napon túl gyógyuló, maradandó fogyatékosságot eredményező sérülést szenvedett.

A bíróság a vádlottat felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt – halmazati büntetésül – 1 év börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztve.

Az ítélet meghozatalánál enyhítő körülményként értékelte a vádlott idős korát, büntetlen előéletét, a cselekmény elkövetése óta bekövetkezett jelentős időmúlást és a vádlott orvos-szakértő által megállapított kóros tudatzavarát, mely súlyos fokban korlátozta a cselekmény következményeinek felismerésében. A bíróság súlyosító körülményt nem talált. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védő 3 munkanapot tartottak fenn nyilatkozattételre.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.