Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,071 $

Rendőröket célzó bomba ölt meg 5 embert egy buszmegállóban Pakisztánban

A támadók eredetileg a rendőröket célozták meg a rejtett robbanószerkezettel, melynek következtében legkevesebb 5 ember életét vesztette.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Fajjaz Ahmed
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP értesülései szerint a helyi rendőrség számolt be arról, hogy támadók egy parkoló motorkerékpárba rejtett bombát robbantottak fel egy rendőrségi jármű közelében, melynek következtében legkevesebb 5 ember életét vesztette, további 20 ember pedig megsérült.

A rejtett bomba Pakisztán északnyugati részén, egy buszmegálló mellett robbant fel, Dera Ismail Khanban, az Afganisztánnal határos Khyber Pakhtunkhwa tartományban lévő városban. Gul Sher Khan rendőrtiszt közlése szerint a motort egy buszmegálló közelében parkolták le, benne a rejtett bombával, melyet távolról aktiváltak.

A támadók úgy időzítették a robbantást, hogy a robbanószerkezet akkor aktiválódjon, amikor a városból a közeli Takwara területére rendőröket szállító rendőrségi busz elhaladt mellette. Az elsődleges információk szerint a halálos áldozatok mindegyike helyi volt.

A forgalmas buszmegállónál történt robbanásban civilek és rendőrök is megsérültek. Bilal Faizi, a mentők egyik tisztviselője elmondta, hogy a sebesülteket egy közeli kórházba szállították, hárman azonban jelenleg is súlyos állapotban vannak. Egyelőre egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget az 5 ember életét követelő robbantásért.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.