Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,721 $

A naptár szerint november van, ám az időjáráson ezt még nem igazán látni

Sok napsütésre és 20 fok feletti maximumokra számíthatunk csütörtökön.

...svg content...Fotó: unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Várható időjárás csütörtök éjfélig: A gomolyfelhők összeesnek, és délnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, amely éjszaka átmenetileg meg is vastagszik.

Hajnalban nyugat felől már elkezd felszakadni a felhőzet, és csütörtökön az ország nagy részén több órára kisüt a nap. A déli óráktól nyugat felől azonban ismét felhősödés kezdődik. Kisebb eső éjszaka, reggel néhol nem zárható ki, de határozottabban majd csütörtök késő délutántól, estétől növekszik meg a csapadékhajlam. Soron kívül Kikapott a Ferencváros a Pakstól a NB1-ben, Böde is betalált

A délies szél megélénkül, főként hajnaltól az Északnyugat-Dunántúlon megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 6 és 12 fok között várható, de a szélcsendes, kevésbé felhős helyeken alacsonyabb értéket is mérhetünk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön nagyrészt 17 és 21 fok között várható, de az északi szélcsendes völgyekben több fokkal hűvösebb maradhat az idő.

Időjárási helyzet Európában: Európa nagy részének időjárását továbbra is ciklonok teszik változékonnyá, emiatt az elmúlt 24 órában is sokfelé fordult elő eső, záporeső, nem egy helyen kiadósabb mennyiség is hullott.

Míg az északi részeken havazásról érkezik jelentés, addig délebbre, az enyhébb és labilisabb légtömegben zivatarok is kialakulnak: a Baltikum felett örvénylő ciklon hidegfrontja mentén kipattanó – szupercellás jegyeket is mutató – zivatarok hazánk térségét is érintették.

Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé megerősödő, helyenként viharossá is fokozódó délies áramlással több hullámban érkezik melegebb és nedvesebb levegő.

MTI

Kínai hackerek törhettek be az amerikai internetszolgáltatók rendszereibe

Amerikai internetszolgáltatók szupergyors hálózatait érte kibertámadás, mely során érzékeny adatokhoz férhettek hozzá a feltételezett kínai hackerek, derül ki a CNN jelentéséből.

Óriási balesetet vettek videóra az M0-son, becsapódott egy X5-ös BMW

Az idős sofőr hibázott, majd rögtön kiszállt, és megkérdezte, rendben van-e az előtte lévő, akinek totálkárosra törte az autóját.

Visszatért a győzelem útjára az Újpest, kiesőhelyen a ZTE

A Zalaegerszeg hazai pályán kapott ki az Újpest ellen, akik két nyeretlen meccs után tudtak nyerni, és ott vannak az 5. helyen.