Megválasztották Budapest tortáját: csokoládé, mogyoró és kávé egy kis csavarral
A cél az volt, hogy megalkossanak egy ünnepi tortát, ami alapanyagaiban a múltat, megjelenésében viszont a mai kort és a jelen trendeket képviseli.
A Budapest Brand sajtóközleménye szerint húsz izgalmas cukrászati műremek versenyzett a Budapest hivatalos születésnapi tortája címért Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából – írta a 24.hu.
A szakmai zsűri (Balogh Nóra, Andrész Zoltán és Pataki Ádám cukrászmesterek, valamint Faix Csaba, a Budapest Brand vezérigazgatója) végül öt torta közül választotta ki a nyertes süteményt, amely a Belvárosi Auguszt Cukrászda Natalis fantázianevű alkotása, Müller Csilla kreációja lett.
A nyitott pályázatot a Fővárosi Önkormányzat képviseletében a Budapest Brand Nonprofit Zrt. és a Magyar Cukrász Ipartestület hirdette, amelyre cukrászdák, vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások, valamint vendéglátóipari szakképző iskolák is nevezhettek.
Néhány hét múlva meg is kóstolhatják az érdeklődők
A cél az volt, hogy megalkossanak egy ünnepi tortát, ami alapanyagaiban a múltat, megjelenésében viszont a mai kort és a jelen trendeket képviseli. Ezt sikerült is megvalósítani a Natalissal, ami megjelenésében idézi a korszak nagy klasszikusait (Dobos torta, Eszterházy torta), ugyanakkor azoktól eltérő ízvilággal rendelkezik.
Müller Csilla elárulta, arra törekedtek, hogy a kiírásban szereplő alapanyagok közül megtalálják azt a hármat, amely szerintük a legjellemzőbb volt a korszakra, és amelyekkel a legszebb ízharmóniát tudják elérni. Így esett a választásuk a mogyoróra, a kávéra és a csokoládéra.