Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Megválasztották Budapest tortáját: csokoládé, mogyoró és kávé egy kis csavarral

A cél az volt, hogy megalkossanak egy ünnepi tortát, ami alapanyagaiban a múltat, megjelenésében viszont a mai kort és a jelen trendeket képviseli.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Budapest Brand sajtóközleménye szerint húsz izgalmas cukrászati műremek versenyzett a Budapest hivatalos születésnapi tortája címért Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából – írta a 24.hu.

A szakmai zsűri (Balogh Nóra, Andrész Zoltán és Pataki Ádám cukrászmesterek, valamint Faix Csaba, a Budapest Brand vezérigazgatója) végül öt torta közül választotta ki a nyertes süteményt, amely a Belvárosi Auguszt Cukrászda Natalis fantázianevű alkotása, Müller Csilla kreációja lett. Soron kívül Küszöbön az új gázszerződés Törökországgal – Szijjártó Isztambulban tárgyal

A nyitott pályázatot a Fővárosi Önkormányzat képviseletében a Budapest Brand Nonprofit Zrt. és a Magyar Cukrász Ipartestület hirdette, amelyre cukrászdák, vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások, valamint vendéglátóipari szakképző iskolák is nevezhettek.

Néhány hét múlva meg is kóstolhatják az érdeklődők

A cél az volt, hogy megalkossanak egy ünnepi tortát, ami alapanyagaiban a múltat, megjelenésében viszont a mai kort és a jelen trendeket képviseli. Ezt sikerült is megvalósítani a Natalissal, ami megjelenésében idézi a korszak nagy klasszikusait (Dobos torta, Eszterházy torta), ugyanakkor azoktól eltérő ízvilággal rendelkezik.

Müller Csilla elárulta, arra törekedtek, hogy a kiírásban szereplő alapanyagok közül megtalálják azt a hármat, amely szerintük a legjellemzőbb volt a korszakra, és amelyekkel a legszebb ízharmóniát tudják elérni. Így esett a választásuk a mogyoróra, a kávéra és a csokoládéra.

„A hangsúly a mogyorón van, míg a kávé és a csokoládé a maguk kesernyés, aromás ízeivel kitűnően gazdagítják a mogyoró ízét. A csavart az áfonya adja, melynek savassága könnyebbé és vibrálóvá varázsolja az összhatást”

– mutatta be a tortát, amely november 17-től kapható a hazai cukrászdákban.