Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,63 Ft
Euró
386,52 Ft
Font
450,58 Ft
Bitcoin
65,518 $

Új sebességmérőket telepítenek Terézvárosban a gyorshajtók megfékezésére

Az önkormányzat 35 millió forintot szán ennek megvalósítására.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Sebességmérőt vásárol a terézvárosi önkormányzat, és a kerület négy pontjára traffiboxot is telepít – áll a Facebookon közzétett közleményben. Hozzáteszik, erre azért van szükség, hogy biztonságosabbá tegyék a kerület közlekedését, illetve a rendőrség közreműködésével kiszűrjék és felelősségre vonják a gyorshajtókat.

Mint kiderült, a boxok helyeiről a BRFK, a kerületi rendőrkapitányság és a fővárosi rendészet iránymutatásai alapján döntött az önkormányzat. Ezáltal traffibox kerül a jövő évben Soron kívül Hivatalos: Oroszországban folytatja a Ferencváros edzője

  • az Andrássy út – Izabella utcai csomópontba,
  • az Andrássy út – Munkácsy utcai csomópontba,
  • a Podmaniczky utca – Izabella utcai csomópontba,
  • a Podmaniczky utca – Rippl Rónai utcai csomópontba.

A box előnye, hogy egy mozdulattal 180 fokban elfordítható, így két irányból is alkalmas sebességmérésre, vagyis a helyi rendőrökön múlik, hogy mikor, milyen irányból ellenőrzik a közlekedőket.

Soproni Tamás, a kerület polgármestere szerint más települések tapasztalatai azt mutatják, hogy ahol ilyen box és mérő van, ott nincs gyorshajtás és csökken a balesetek száma. „Pontosan ezt várjuk mi is, látványos javulást a közlekedési morálban és a baleseti statisztikákban. Az a 35 millió forint, amit a megvalósításra önkormányzatunk biztosít, nem csak az itt élők, hanem valamennyi budapesti biztonságát szolgálja, az autósokét is” – fogalmazott.

Az Index megjegyzi, korábban Karácsony Gergely főpolgármester is ígéretet tett, hogy véget vetnek a fővárosi gyorshajtásoknak, ezért 45 új sebességmérőt bérelnek és helyeznek ki, ezek többségét már augusztusban telepítették. Az utóbbi hetekben pedig a II. kerületi önkormányzat helyezett üzembe négy traffiboxot, de további három is kihelyezésre kerül hamarosan.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.