Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
365,40 Ft
Euró
394,46 Ft
Font
465,86 Ft
Bitcoin
58,831 $

Sokba került az autósoknak tavaly a buszsávok jogosulatlan használata

Mintegy ezer autósra szabtak ki helyszíni bírságot a fővárosi buszsávok jogosulatlan használata miatt tavaly, a büntetések összértéke több millió forint volt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel.

Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

A közlemény szerint a BKK és a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendszeresen tart buszsávellenőrzést, tavaly a hatóság feljelentést is tett néhány sofőr ellen, aki nem ismerte el vétkességét.

Aki illetéktelenül a buszsávra hajtva vagy ott megállva akadályozza a közösségi közlekedést, az szabálysértést követ el, a helyszíni bírság ötezertől ötvenezer forintig terjedhet, illetve a szabálysértés hat hónapon belül megismétlése esetén akár hetvenezer forint is lehet – írták. Soron kívül Árpád hídi tragédia: a vétkes ámokfutó is meghalt a balesetben

Hozzátették, hogy az ellenőrzéseknek köszönhetően kis mértékben csökkent a szabálysértések száma: idén januárban és februárban összesen 80 alkalommal intézkedtek a rendőrök. A közös ellenőrzések ezért a jövőben is folytatódnak.

Az ellenőrzések és a közösségi közlekedési járművek vezetőinek tapasztalatai szerint az autósok leggyakrabban a Mészáros utcában, a Hegyalja úton, a Megyeri úton, a Határ úton, az Üllői úton, a Kőbányai úton, a Vaspálya utcában, a Budaörsi úton, a Szent István körúton, a Vágány utcában és a Thököly úton hajtanak a buszsávra – olvasható a közleményben.

A vártnál is nagyobbat szólhat Orbán Viktor mesterterve, aggódhat Brüsszel

Az elmúlt évek egyik legnagyobb húzása lehet ez Orbán Viktor miniszterelnöktől, ami alapjaiban határozhatja meg Brüsszel és később Európa működését.

Fontos tárgyalás zajlott Szijjártó Péter és Irán között

Szijjártó Péter igyekszik a lehető legjobb hatással lenni a felekre, hogy a Közel-Keleten ne történjen eszkaláció, és az EU nyisson Irán felé, kommunikáljanak egymással a biztonság érdekében.