Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
355,18 Ft
Euró
385,16 Ft
Font
451,73 Ft
Bitcoin
67,371 $

Börtönbe kerülhet az FC Barcelona elnöke

Joan Laporta sem maradta ki a Negreira-ügy kapcsán indított nyomozásból.

...svg content...Fotó: EPA/Alejandro Garcia
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

A Barcelona jelenlegi elnöke, Joan Laporta is felkerült a Negreira-ügyben vizsgált személyek listájára, amely a spanyol játékvezetők technikai bizottságának korábbi elnökének, Jose Maria Enriquez Negreirának történt szabályellenes kifizetésekről szól.

Laportát, aki 2003 és 2010 között töltötte be a katalán klub elnöki posztját 2021-ben választották újra. Sokan megmentőként tekintettek rá, ám a most ellene felhozott korrupciós vádak sokat ronthatnak a nívóján. Soron kívül A Diákhitel Központ szerint nem igazak a sajtóban megjelent állítások

Joan Laporta ezzel csatlakozik az FC Barcelona korábbi elnökeihez, Sandro Rosellhez és Josep Maria Bartomeuhoz, akik ellen szintén hivatalos nyomozás zajlik.

A nyomozók azzal vádolják Negreirát, hogy 2001 és 2018 között döntéseivel és tanácsaival a katalán csapatot részesítette előnyben, amiért cserébe 7 millió eurót meghaladó anyagi juttatást kapott. A vádakat az érintett felek tagadták, saját verziójuk szerint egyszerű tanácsadóként alkalmazták Negreirát.

Március 23-án az UEFA is vizsgálatot indított az ügyben, ám július 27-én azt végül felfüggesztették, és engedélyezték a Barcelona Bajnokok Ligájába történő nevezését.

Szijjártó Péter elmondása szerint egyetlen magyar ügynök sincs veszélyben

Szijjártó Péter egy bulvárlap kérdéseire válaszolt.