Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,27 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
479,49 Ft
Bitcoin
62,299 $

Az ősz ezúttal is visszavonulót fújt, újabb jelentős felmelegedés érkezik

Csütörtökön már 24 fokos maximumokat is mérhetünk egyes országrészekben.

...svg content...Fotó: unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig: Fátyolfelhős idő várható, majd az esti óráktól kezdve délnyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet. Az éjszaka második felében a Nyugat-Dunántúl kivételével kisebb eső, zápor is előfordulhat.

Csütörtökön változóan, illetve erősen felhős lesz az ég, délnyugaton lehet több napsütés. Főként az ország északkeleti kétharmadán többfelé kell számítani esőre, záporra. A délies szél csütörtökön nagy területen megerősödik, de az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön gyengébb lesz a szél. Soron kívül Fotókon Magyar Péter tüntetése Óbudáról, a közmédia épülete előtt

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5, 10 fok között alakul, de északkeleten csak -2, +2 fok lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 14, 21, de északkeleten 8, 13, délnyugaton 22, 24 fok között valószínű.

Időjárási helyzet Európában: A kontinens középső és délkeleti országai fölött egy nagykiterjedésű anticiklon okoz többnyire napos, száraz időt. Nyugat-Európa felett ciklon örvénylik, melynek felhőzete egészen a Brit-szigetekig húzódik, melynek előoldalán meleg levegő áramlik Portugália, Spanyolország és Franciaország fölé, ott a hőmérséklet helyenként eléri a 25, 28 fokot is.

A legtöbb csapadék a ciklonból az Ibériai-félsziget nyugati részén és Írországban hullott, 40-70 mm. Légörvény található még a Finn-öböl, illetve a Kelet-európai-síkság fölött is, ahol szintén felhős, csapadékos az idő. A Kárpát-medence szerdán a nyugati ciklon előoldalán helyezkedik el, csütörtökön pedig a melegfrontja átvonulását követően annak melegszektorába kerül.

MTI

Orbán Viktor reagált az EU megdöbbentő döntésére

Orbán Viktor magyar miniszterelnök is súlyos csapásként beszél az EU döntéséről a Kínából érkező elektromos autók kapcsán.