Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,94 Ft
Euró
387,50 Ft
Font
451,72 Ft
Bitcoin
65,567 $

Horribilis összegeket szórnak el az amerikaiak az idei Halloweenre

Hiába a gazdasági bizonytalanság, az amerikaiak ennek ellenére is igen jelentős összegeket szánnak Halloweenre.

...svg content...Fotó: Unsplash/Nick Fewings
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az emberek világszerte költenek Halloween idején, de közel sem annyit, mint az Egyesült Államokban: a National Retail Foundation (NRF) várakozásai szerint 2023-ban a halloweeni kiadások rekordot érnek el, 12,2 milliárd dollárt, ami meghaladja a tavalyi 10,6 milliárd dolláros rekordot is.

Ezek a kiadások közel sem érnek fel az amerikaiak által a hanukára, vagy karácsonyra szánt összegekkel, de még a hálaadási lakomák sem emésztenek fel ennyi pénzt, a fogyasztók ugyanis szemmel láthatóan képtelenek ellenállni annak, hogy pénzt adjanak ki a kísérteties szezonban. Soron kívül Nyilatkozott a TEK Orbán Viktor védelméről a Robert Fico elleni merénylet után

Az NRF adatai szerint az amerikaiak átlagosan 108 dollárt költenek jelmezekre, édességekre, lakberendezési tárgyakra és partikellékekre. Ugyanakkor sokak számára a Halloween nem csak arról szól, hogy néhány órán át járkálnak a háztömb körül, hogy csokit gyűjtsenek, vagy bérelt jelmezben megjelenjenek barátaik buliján.

A Halloween ugyanis mára a felnőttek és a gyerekek számára egyaránt egy egész szezonra kiterjedő rendezvénysorozattá vált: a kiskereskedők pedig ki is használják ezt, s minden évben újabb és újabb trükköket és marketingfogásokat vetnek be annak érdekében, hogy még tovább növeljék a fogyasztók által a cukorkára, tökre és mindenféle kísérteties árucikkre fordított kiadásokat.

Noha a koronavírus-járvány miatt 2020-ban számos üzlet küzdött nehézségekkel, a halloweeni kiadások még a koronavírus-járvány legrosszabb éveiben is magasak maradtak: az NRF jelentése szerint 2020-ban a fogyasztók a járvány ellenére is elköltöttek 8 milliárd dollárt Halloween alkalmából.

Orbán Viktor Robert Ficóról: „Jelenleg az életéért küzd, élet-halál között van”

Több szempontból is fontos lenne Robert Fico mihamarabbi felépülése, Magyarország számára is, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt egy reggeli interjújában .