Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,007 $

Dariush Mehrjui prominens iráni filmrendezőt feleségével együtt halálra késelték

A tragédia a házaspár otthonában történt.

...svg content...Fotó: Wikimedia Commons/M.Hasan Aslani
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Guardian az iráni hatóságok közlése nyomán számolt be arról, hogy Irán egyik legjelentősebb filmrendezőjét, Dariush Mehrjuit szombat este feleségével együtt halálra késelték Teherán melletti otthonukban. A helyi jelentések szerint Mehrjui és felesége, Vahideh Mohammadifar a nyakukon ejtett többszörös szúrt sebek miatt vesztették életüket.

Hoszein Fazeli-Harikandi, a Teheránhoz közeli Alborz tartomány főbírája szerint Mehrjui helyi idő szerint este 9 óra körül küldött SMS-t lányának, Monának, melyben egy vacsorára invitálta a Teherántól nyugatra fekvő Karajban lévő otthonukba.

Csakhogy amikor Mona másfél órával később megérkezett, már csak szülei holttestét találta a házban, nyakukon a halálukat okozó sebekkel. A rendőrség még aznap megosztotta, hogy bár a helyszínen nem láttak erőszakos behatolásra utaló jelet, és a ház bejárati ajtaja is sértetlen volt, a helyszínen olyan nyomokat találtak, melyekről úgy vélik, hogy összefüggésbe hozhatók a gyilkossal.

Vasárnap az Etemad újságban lehoztak egy, a filmrendező feleségével korábban készített interjút, melyből kiderült, hogy megfenyegették a házaspárt, és be is törtek az otthonukba.

Az interjúban elhangzottak kapcsán később a rendőrség megosztotta, a nyomozás során kiderült, hogy korábban ténylegesen betörtek a házaspár otthonába, ám ennek kapcsán végül nem tettek feljelentést. Mohammad-Mehdi Esmaili iráni kulturális miniszter nyilatkozatában úgy jellemezte Mehrjuit, mint „az iráni filmművészet egyik úttörőjét” és „örök érvényű művek alkotóját”.