Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,093 $

A kisstílű bűnözők a jövőben elkerülhetik a börtönt az Egyesült Királyságban

Alex Chalk igazságügyi miniszter bejelentette, a tervek szerint nagyon kevés kisstílű bűnöző kerülhet börtönbe a jövőben, szemben az olyan bűncselekmények elkövetőivel, mint például a nemi erőszaktevők.

...svg content...Fotó: Unsplash/Tim Hüfner
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Sky News jelentése szerint Alex Chalk brit igazságügyi miniszter egy komoly ígéretet tett, miután fény derült arra, hogy a brit börtönök szinte maximális kapacitással működnek: a miniszter többek között ígéretet tett arra, hogy a „15 éves büntetés 15 év börtönbüntetést jelent majd” az erőszaktevők számára.

Chalk kijelentette, az új reformok értelmében a nemi erőszaktevők a teljes büntetésüket le fogják tölteni, miközben kevesebb kisstílű bűnöző kerül majd börtönbe, hozzátéve, hogy a börtönrendszer „nem fog többé csapdába ejteni olyan bűnözőket, akik egyébként a helyes utat választanák”. Soron kívül Folytatódik az F1-es Monacói Nagydíj, kövesd élőben

A miniszter egy „texasi típusú igazságszolgáltatást” ígért az Egyesült Királyságban a hamarosan ismertetésre kerülő büntetési reformok révén. A tervek szerint azon bűnelkövetőket, akik eddig rövid börtönbüntetést kaptak, ehelyett olyan közösségi tevékenységek elvégzésére köteleznék, mint például a helyi környék megtisztítása.

Chalk ugyanakkor leszögezte, a „legveszélyesebb és legsúlyosabb” elkövetőket, például az erőszaktevőket hosszabb időre zárnák be, hangsúlyozva:

„Az ilyen szörnyű bűncselekmények elkövetői többé nem fognak kisétálni a börtönből a büntetésük kétharmada után. A 15 éves büntetés 15 év börtönt fog jelenteni. Ez az az igazságszolgáltatás, amelyet a brit nép elvár, és mi ezt is fogjuk teljesíteni.”

Jön a Manchester City-Manchester United FA-kupa döntő, élőben adja a tv

A Manchester City és a Manchester United vívja meg egymással a döntőt az FA-kupában, akárcsak tavaly.