Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,71 Ft
Euró
387,46 Ft
Font
450,61 Ft
Bitcoin
61,281 $

Ennyire hideget már régen mértek a Bükkben

Pedig még csak október van.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Mohos-töbör mikroklíma kutatás, ME Földrajz-Geoinformatika Intézet a hivatalos közösségi médiás oldalán azt írta: „A hidegöblítés során megérkezett sarkvidéki eredetű hideg levegő a front elvonultával nyugalomba jutva elhozta az első fagyokat az ország északkeleti részére”.

„A Bükk-fennsíkon ez az első zord napokat (T-min <\= -10°C) jelentette. A váltakozó felhőzet hétfőn -12,9°C-ig engedte hűlni a hőmérsékletet a Mohos-töbörben, melynek beállta hajnali három felé történt meg – derül ki a Facebookon közzétett posztból, amit az Infostart szúrt ki. Soron kívül Hétfőtől indul az előszezoni menetrend, több vonatot biztosít a MÁV a Balatonhoz

A portál megjegyezte, szeptember elején mínusz 2 és fél fokot mértek a Bükk-fennsíkon. Hasonló időjárási jelenséget tapasztaltak a nyár folyamán is: augusztus 9-én a Vörösmeteor-töbörben fagyott. Három órán keresztül mínusz fél fokot mértek akkor.

Azelőtt pedig június 4-én mértek mínuszokat a Bükk-fennsíkon: akkor -7,1 fok volt 4 óra 17 perckor. A 2009-es mérések óta ez volt a leghidegebb júniusi és természetesen nyári mért érték a Vörösmeteor-töbörben.

De korábban arról is beszámoltunk, hogy február 9-én -27 fokot mértek a Bükk-fennsík egyik legkülönlegesebb pontján, a Mohos-töbörben, ami a hely speciális mikroklímájának köszönhető.

Véletlen felfedezés hozhatja el a szuperakkumulátorok rég várt korszakát

Mindent megváltoztathatnak az új fejlesztésű kondenzátorok.

Orbán Viktor halat fogott (videó)

Orbán Viktor miniszterelnök egy újabb aktív programon vett részt, hamar sikerült halat fognia az egyik közeli horgászterületen.